Dr. Mike Yeadon, fost vicepreședinte și șef științific al companiei Pfizer, face declaraţii şocante care aruncă în aer întreaga campanie de vaccinare la nivel mondial. Doctorul spune că nu este nevoie de un vaccin pentru a pune capăt pandemiei.

„Nu este absolut nici o nevoie de vaccinuri pentru a pune capăt pandemiei. Nu am auzit niciodată o asemenea absurditate despre vaccinuri. Nu vaccinezi oameni a căror viață nu este în pericol din cauza unei boli. De asemenea, nici nu plănuiești să vaccinezi milioane de persoane perfect sănătoase cu un vaccin care nu a fost testat în mod extins pe subiecți umani”,  a declarat medicul într-un articol publicat pe LifeSiteNews.

Dr. Mike Yeadon are o diplomă în biochimie și toxicologie și un doctorat în farmacologie. Acesta a petrecut peste 30 de ani conducând cercetări în domeniul medicamentelor în una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume. În 2011, a părăsit Pfizer, în timp ce era vicepreședinte și șef științific în domeniul alergologiei și bolilor respiratorii.

Potrivit cercetătorului, prima presupunere greșită a SAGE este că „100% din populație este susceptibilă să ia virusul și că nu există nici un fel de imunitate preexistentă”. Yeadon afirmă că această idee este „ridicolă deoarece, deși SARS-CoV-2 este nou, coronavirușii nu sunt. Nu există «viruși fără strămoși».”

Savantul subliniază că există cel puțin „patru coronaviruși endemici care induc gripa comună… care circulă liber în Marea Britanie și în lume”.

Persoanele care au fost infectate de „una sau mai multe dintre aceste endemii, gripe comune care au produs coronaviruși în trecut, au o imunitate (celule T) durabilă și robustă, nu doar la acești viruși, dar și la virușii cu grad mare de rudenie. SARS-CoV-2 este unul dintre acești viruși strâns înrudiți”, spune Mike Yeadon, potrivit evz.ro, citează Antena3.ro.

Savantul arată că testul PCR comun care este utilizat pentru depistarea „cazurilor” de COVID-19, se poate dovedi pozitiv atunci când cineva este infectat cu unul dintre acești coronaviruși ai gripei comune, ceea ce face ca testul să fie mult mai puțin fiabil. Evident, pe baza rezultatelor finale ale acestor teste, mii de persoane au primit ordin să își strice viața și să se „autocarantineze” timp de 14 zile.

Bazându-se pe datele științifice, dr. Yeadon a conchis că din cauza unei expuneri anterioare la coronavirusul gripei comune, „o proporție importantă (30%) a populației a intrat în anul 2020 înarmat cu celule T, capabilă să se apere singură împotriva SARS-CoV-2, deși nu au avut niciodată acest virus… SAGE a asumat în mod eronat și naiv că «toată lumea este susceptibilă să se infecteze».”