Manelistul Florin Salam a dat de belea în Statele Unite. Artistul a fost oprit pe aeroportul JFK din New York de autoritățile vamale americane, care i-au confiscat o sumă fabuloasă de bani și i-au interzis să mai pună piciorul pe tărâmul făgăduinței, pentru zece ani.

Florin Salam a crezut că în SUA face la fel ca în România. Pleacă de la concerte cu mormanul de bani și nimeni nu îl întreabă de sănătate.

În SUA, Florin a rămas fără SALAM. Vemeșii americani l-au prins pe manelist cu 100,000 de dolari nedeclarați și i-au confiscat banii.

Cântărețul și trupa lui au fost duși într-un birou unde li s-a cerut explicații despre proveniența banilor. Cum Florin Salam nu a avut acte doveditoare pentru proveniența lor, autoritățile i-ar fi confiscat aproape toată suma, iar apoi l-au lăsat să plece.

Florin Salam ar fi obținut banii în urma unui recital susținut la New York, unde ar fi venit la invitația patroanei unui restaurant cu specific românesc, scrie wowbiz.ro. 

”Incidentul e adevărat, Florin a fost oprit pe aeroport şi există şanse reduse să-şi recupereze banii. Înţeleg că s-a deschis şi un dosar pentru a se stabili provenienţa banilor a declarat pentru CANCAN.ro Puiu Gheorghiu, fostul impresar al lui Salam.

Concertul a fost organizat de o româncă ce deţine un restaurant în New York şi ulterior mutat la un salon de nunţi şi botezuri, ”Renaissance Event Hall”. Succesul a fost peste aşteptări, pentru că manelistul a făcut alături de orchestra lui aproximativ 200.000 de dolari numai din dedicaţii!

Degeaba le-a explicat Salam că aşa e obiceiul la manelişti, să primească cash, americanii au făcut ca la carte: i-au deschis un dosar penal cu suspiciuni deosebit de serioase, respectiv spălare de bani, activităţi de crimă organizată dar şi…suspiciuni de terorism, pentru că în legislaţia americană, sumele de bani suspectate că provind din crimă organizată sunt legate automat şi de finanţarea terorismului!