Mult așteptatul Festival ”Cerbul de Aur 2019” a revenit in forta, animand piesajul pitoresc din Piața Sfatului. După ce anul trecut, a revenit dupa o pauză de câțiva ani, Cerbul de Aur de la Brașov a debutat pe  22 August, spre deliciul iubitorilor de muzica buna.

Pentru concurenţii din acest an, echipa TVR a pregătit un format cu două zile de concurs, o Gală de premiere şi evenimente adiacente.

Cei 12 artişti din concurs vor performa în prima şi a doua zi a Festivalului, joi şi vineri, 22 şi 23 august, pentru ca sâmbătă să aflăm câştigătorii premiilor în valoare totală de 55 de mii de euro.
Festivalul se va încheia cu un spectacol folcloric care va reuni muzica populară tradiţională românească şi prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical.

Conform tragerii la sorți, ȋn prima seară, vor interpreta melodia românească următorii concurenți:

Syuzanna Melqonyan – Armenia (cu piesa „Pe aripi de vânt” – Delia)

Sara De Blue – Austria (cu piesa „Ce are ea” – Delia)

Tamara – Georgia (cu piesa „De la capăt” – Voltaj)

Monika Marija – Lituania (cu piesa „Mă ucide ea” – Mihail)

Anna Odobescu – Moldova (cu piesa „Un actor grăbit” – Laura Stoica)

Florin Răduță – România (cu piesa „Dragostea rămâne” – Andra)

Deși limba română a fost o provocare pentru concurenții străini , totuși au făcut față cu brio, au avut o pronunție foarte bună și au fost foarte bine primiți de publicul brașovean.

Pe de cealată parte, s-ar zice că lucrurile sunt mai simple pentru reprezentații României. Ei bine, pentru că nu doar pronunția este totul, mai e nevoie de voce, prezență scenică și charismă.

Florin Răduță, elevul lui Ștefan Banică și câștigătorul X-Factor de acum ani, a ratat prestația de aseară și nu a reușit să se ridice la înalțimea așteptărilor. Cu toate acestea, Florin a dat dovadă de profesionalism și își asumă acest lucru : “Apreciez foarte mult mesajele voastre,însă,chiar nu e nevoie sa zicem ca a fost bine.Stiti foarte bine cat contează părerea voastră pentru mine si cat de perfectionist sunt! Imi asum total modul de interpretare si greselile facute,insa,regretul nu este pentru asta…regretul cel mai mare (lucrul pentru care ma invinovatesc cu adevarat) este ca trebuia sa ma opresc din primul moment în care nu am auzit orchestra in monitoare,deși am avut intenția să fac asta dupa cum vedeti si la începutul clipului.Si astfel,am dat cu piciorul la un moment chiar frumos pentru care AM MUNCIT.

Postarile mele nu sunt facute ca sa ma scuz fata de nimeni,ci dimpotrivă imi asum ce zic si ce fac.

Multumesc pentru incredere si timp …chiar si in momentul de aseară.Ne vedem diseară, speram ca de data aceasta o sa fie bine.”

Prima seară a fost cu adevărat incendiară, plină de energie bună, emoții intense și talent, foarte mult talent.

Prin calitatea actelor artistice prezentate, „Cerbul de Aur” este nu doar un brand de prestigiu al TVR, ci şi unul naţional, spectacolele organizate în cadrul festivalului adunând de un număr impresionant de spectatori şi telespectatori din întreaga ţară.

Fiți pe fază și urmăriți surprizele din serile următoare.

Festivalul Cerbul de Aur va fi transmis, în direct şi în exclusivitate, pe TVR 1, TVR HD, TVR Moldova, TVR Internaţional şi platforma TVR+