Florin Mergea alături de pakistanezul Aisam-Ul-Haq Qureshi au cucerit duminică, turneul de dublu masculin de la Barcelona. E primul trofeu cu cerit de român în anul 2017.

Florin Mergea și pakistanezul Aisam-Ul-Haq Qureshi s-a impus în finala de dublu a turneului ATP  500 de la Barcelona, în două seturi, în fața perechii formate din  Philipp Petzschner și Alexander Peya.

Perechea româno-pakistaneză s-a impus în doar o oră și 10 minute de joc, în două seturi, scor 6-4, 6-3.

Sâmbătă, în semifinale, Mergea și parterul său au învins cuplul româno-olandez, format din Horia Tecău și Jean-Julien Rojer.

Este primul trofeul cucerit în 2017 de român, și cel de-al șaptelea din carieră.

Primul trofeu a fost câștigat în 2013 la Viena alături de cehul Lukas Rosol, în 2014 la Vina del Mar alături de austriacul Oliver Marach și la Hamburg cu croatul Marin Draganja. În 2015 la Stuttgart, românul a cucerit trofeul alături de indianul Rohan Bopanna, iar în 2016, la București alături de Horia Tecău.

Florin Mergea mai are șapte finale jucate, în 2015 la Auckland, Montpellier (ambele alături de englezul Dominic Inglot), Casablanca, Halle și Turneul Campionilor (toate alături de Bopanna), în 2016 la Sydney și Madrid (tot cu Bopanna alături), precum și o finală la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, alături de Tecău.