Florin Mergea va juca în premieră în carieră, finala turneului Masters de la Madrid. Românul și indianul Rohan Bopanna s-au impus sâmbătă în semifinale în fața ibericilor Marcel Granollers și Marc Lopez.

Florin Mergea scrie istorie la turneul de tenis de la Madrid, patronat de Ion Țiriac, bifând prima lui finală de turneu Masters.

Florin Mergea și Rohan Bopanna s-au impus în trei seturi, în fața ibericilor Marcel Granollers și Marc Lopez, favoriți numărul șase la turneul de la Madrid.

După ce au pierdut primul set în tie-break, cu 6-7(4-7), și-au adjudecat setul doi cu 6-3. Astfel că s-a ajuns în super-tie-break, unde perechea româno-indiană, a condus cu 4-2, apoi au fost conduși cu 9-7, dar au revenit și s-au impus cu 11-9.

Românul și indianul și-au adjudecat partida cu ibericii după o oră și 40 de minute de joc pe zgura madrilenă.

În finală vor juca cu învingătorii celei de-a doua semifinale disputată de perechile Marcin Matkowski – Nenad Zimonjic și Feliciano Lopez-Max Mirnyi.

Calificarea în finală la dublu masculin la Madrid Open, le asigură lui Mergea și Bopanna un cec în valoare de 121.200 de euro și câte 600 puncte ATP. dacă vor reuși să câștige finala, românul și indianul vor împărți premiul de 247,560 de euro și vor primi fiecare câte 1000 de puncte ATP.