Florin Mergea și Rohan Bopanna au câștigat duminică, în premieră, turneul de dublu masculin de la Stuttgart, competiție dotată cu premii totale în valoare de 642,070 euro.

Florin Mergea și Rohan Bopanna, favoriți numărul patru la Stuttgart, i-au învins în finală, în trei seturi, pe Alexander Peya și Brunos Soares.

Perechea româno-indiană a pierdut la limită primul set cu 7-5, după ce Florin Mergea a cedat serviciul al 6-5.

După care, Mergea și Bopanna au defilat în setul doi, unde au făcut break în debut și mai apoi încă unul la 3-1.

Astfel că soarta finalei s-a decis în super tie-break, unde românul și indianul s-au impus cu 10-7, după o oră și 11 minute de joc.

A fost cea dea treia finală ATP jucată de Florin Mergea alături de noul său partener, Rohan Bopanna, în 2015, și cel de-al doilea trofeu cucerit alături de indian, după turneul Masters de la Madrid.

Cei doi au pierdut în acest an finala ATP 250 de la Casablanca. Câștigarea trofeului de la Stuttgart le asigură un cec în valoare 31.770 de euro și cu câte 250 puncte ATP fiecare.

Florin Mergea bifează astfel cel de-al cincilea trofeu din carieră: primul în 2013 alături de cehul Lukas Rosol, la Viena, al doilea în 2014 alături austriacul Oliver Marach la Vina del Mar în Chile, al treilea alături de croatul Marin Draganja la Hamburg în 2014.