Florin Mergea şi Horia Tecău au adus duminică, cel de-al doilea punct României în confruntarea cu Polonia din Cupa Davis, la capătul unui meci dramatic încheiat în trei seturi. 

Horia Tecău şi Florin Mergea au readus România în avantaj în disputa cu Polonia. Românii au câştigat cu dificultate, partida cu polonezii Lukasz Kubot şi Marcin Matkowski.

Românii au câştigat primul set cu 7-5, l-au cedat apoi pe cel de-al doilea cu 4-6. În setul decisiv, Tecău şi Mergea au condus cu 3-0 şi 4-1, graţie break-ului reuşit la scorul de 1-0. Însă la 4-2, polonezii au redus din diferenţă prin re-break pe serviciul lui Mergea. Românii şi-au recuperat rapid breakul pe serviciul polonezilor şi astfel Horia a ajuns în  postura de a servi pentru meci, lucru care s-a şi întâmlat. Setul trei s-a încheiat cu scorul de 6-3 în favoarea românilor.

De un singur punct mai are nevoie România pentru a câştiga confruntarea cu Polonia. După ce sâmbătă l-a învins în două seturi, scor 6-2, 6-4, pe polonezul Kamil Majchrzak, Marius Copil joacă azi cu Hubert Hurkacz pentru a aduce victoria României. Ultimul meci urmează să fie disputat de Adrian Ungur cu Kamil Majchrzak.

Sâmbătă, Adrian Ungur a fost învins în două seturi, scor 6-7(3-7), 5-7, de către Hubert Hurkacz.