Horia Tecău și Florin Mergea au jucat catastrofal, sâmbătă, în partida de dublu în Cupa Davis, în confruntarea dintre România și Slovacia.

Românii, favoriți clar ai partidei prin prisma locurilor în clasamentul mondial de dublu, Horia Tecău locul cinci mondial la dublu și Florin Mergea locul 7 mondial, nu au fost în stare să câștige nimic în fața a doi slovaci.

Andrej Martin și Igor Zelenay au izbutit o victorie uriașă în condițiile în care au jucat pentru prima dată împreună la dublu.

Slovacii i-au bătut măr pe românii care s-au prezentat sub orice critică în meci, crezând că vor învinge doar prin simpla lor prezență pe teren.

Primul set l-au pierdut cu 5-7, pe al doilea cu 3-6, pe serviciul lui Tecău, iar în setul trei, la 5-3, românii au ratat două mingi de re-break. După care slovacii au trecut în avantaj și au câștigat partida grație returului mult afară dat de Horia Tecău.

Drept urmare, România este condusă după trei meciuri, cu 2-1, întrucât vineri, Marius Copil a câștigat partida cu Norbert Gombos, iar Adrian ungur a fost învins de Martin Klizan.

Duminică se vor disputa ultimele două partide de simplu. Marius Copil va juca cu Martin Klizan, iar Adrian Ungur cu Norbert Gombos.

Înfrângerea neașteptată de azi, reduce la minim șansele României de a învinge Slovacia în Cupa Davis.

Ca să poată câștiga partida cu Slovacia, românii trebuie să câștige ambele partide de simplu de sâmbătă.

Câștigătoarea întâlnirii dintre România și Slovacia va disputa barajul pentru Grupa Mondială a Cupei Davis. Iar țara care va pierde partida, va evolua în primul tur al Grupei 1 din Zona Euro/Africană.