Florin Mergea și Horia Tecău s-au calificat vineri, în optimi de finală la dublu masculin la Wimbledon, dar cu parteneri diferiți. Dacă Mergea s-a calificat relativ lejer alături de Bopanna, Tecău a izbutit victoria alături de Rojer, la capătul unui meci maraton și dramatic.

Florin și Rohan Bopanna, capi de serie numărul 9, s-au impus în turul doi, în fața cuplului Thomaz Bellucci (Brazilia)/Guillermo Duran (Argentina), scor 7-5, 7-6(7-5), 7-6(75).

În optimi Florin Mergea și Rohan Bopanna vor juca împotriva învingătorilor din meciul Lukasz Kubot (Polonia)/Max Mirnîi (Belarus).

Florin Mergea accede astfel în premieră în optimi de finală la dublu masculin la turneul de la Wimbledon.

Horia Tecău și Jean Julien Rojer, favoriți numărul patru la Wimbledon, au izbutit să se califice în optimi de finală după un meci dramatic și criminal de dificil.

A fost nevoie de cinci seturi, plus prelungiri pentru a se putea impune la limită în fața perechii formate din Andre Begemann și Julian Knowle, scor 1-6, 3-6, 6-4, 6-2, 15-13.

Victoria perechii româno-olandeze a venit după trei ore și 36 de minute de joc dramatice.

În optimi de finală, Horia Tecău și Jean Julien Rojer vor juca cu perechea formată din Robert Lindstedt/Juergen Melzer și Lleyton Hewitt/Thanasi Kokkinakis.

Fiecare din cele două perechu și-au asigurat 22.500 lire sterline și câte 180 de puncte ATP pentru fiecare jucător.

Horia Tecău a jucat de trei ori consecutiv finala de la Wimbledon alături de Robert Lindstedt, în 2010, 2011 și 2012, toate pierdute.