Florin Mergea și Horia Tecău au câștigat luni, ultima ediție a turneului de dublu BRD Năstase Țiriac Trophy. Țiriac mută turneul la Marbella din cauza faptului că România nu mai deține o arenă care să permită organizarea turneului.

Horia Tecău și Florin Mergea, principali favoriți la turneul de la București, care în premieră au făcut pereche la BRD Năstase Țiriac Trophy, și-au adjudecat trofeul luni, după ce duminică, finala a fost întreruptă din cauza ploii.

Românii s-au impus la Arenele BNR din București, cu scorul de 7-5, 6-4 în fața perechii formate din Chris Guccione (Australia)/Andre Sa (Brazilia), după 73 de minute de joc.

Astfel că pentru al doilea an consecutiv trofeul la dublu masculin este cucerit de doi români. În 2016, Adrian Ungur și Marius Copil au câștigat turneul de dublu.

România a avut pentru al cincilea an consecutiv un reprezentant în finala de dublu la BRD Năstase Țiriac Trophy.

Horia Tecău deține un record insolit la dublu, patru victorii la București cu patru parteneri diferiți, în 2012 alături de suedezul Robert Lindstedt, în 2013 alături de belarusul Max Mirnîi, în 2014 alături de olandezul Jean-Julien Rojer, iar în 2016 alături de Florin Mergea (anul trecut nu a participat).

Tecău are 28 de titluri cucerite la dublu, dar și 16 finale pierdute, în timp ce palmaresul lui Mergea cuprinde 6 titluri câștigate și alte 6 finale jucate (una anul acesta, la Sydney).

Aceasta a fost ultima ediție a BRD Năstase Țiriac Trophy, întrucât din lipsa unei arene care să permită găzduirea turneului, Ion Țiriac a mutat competiția la Marbella pentru următorii doi ani.

Mergea speră ca turneul BRD Năstase Țiriac Trophy, cedat pentru doi ani la Marbella, să revină la București: Îmi pare rău că nu va mai fi acest turneu anul viitor. Cred că este unul dintre evenimentele foarte importante pentru tenisul românesc de care avem nevoie toți. Să sperăm că se va duce o luptă pe anumite planuri ca să aducem înapoi acest turneu. Ce va ține de noi vom face în continuare.

Horia Tecău a declarat că BRD Năstase Țiriac Trophy este un turneu special: E o experiență pe care ne-am dorit-o de foarte mult timp. Aici este un turneu special pentru noi. Este primul turneu din circuitul ATP la care am participat. Am primit wild card-uri când eram copii ca să putem juca la acest turneu. Din păcate nu am reușit să jucăm împreună foarte bine în ceilalți ani și între timp am avut parteneri diferiți. Iar ca să ne întoarcem acum împreună și să câștigăm BRD Năstase Țiriac Trophy înseamnă foarte mult. Este un vis împlinit pentru noi de când eram copii. Și s-a întâmplat la această ediție, care e una specială. Acest turneu e un pas important, poate vom juca împreună în viitor, nu știm deocamdată. Dar mă bucur că am trăit această experiență alături de Florin.

Este primul trofeu cucerit în 2016 de către românii Florin Mergea și Horia Tecău. Pentru succesul de la București, Tecău și Mergea vor primi 25.070 de euro și 250 de puncte ATP.