Florin Mergea a debutat cu un eșec la turneul Masters de la Monte Carlo, unde se afla în premieră pe tabloul principal de dublu masculin, alături de indianul Rohan Bopanna. Semn că jocul cu noul său partener nu se leagă de niciun fel.

Florin Mergea şi Rohan Bopanna au fost învinși marți, în primul tur la Monte Carlo, turneu dotat cu premii în valoare de 3,830,295 euro.

Mergea și Rohan au fost eliminați în primul tur la dublu, de perechea formată din francezul Benoit Paire și elvețianul Stan Wawrinka.

După ce și-au adjudecat primul set în tie-break, cu scorul de 7-6(8-6), Mergea și Rohan au pierdut setul doi cu 4-6, iar în super tie-break au cedat cu 7-10.

Accederea în primul tur la Monte Carlo le asigură românului și indianului doar un cec în valoare de 6690 de euro.

Este a doua înfrângere suferită de Mergea și Rohan, în doar patru zile, după cea de sâmbătă din finala turneului de la Casablanca.

Semn că schimbarea partenerului de dublu nu este de bun augur pentru român, care în nici un an de zile a schimbat trei parteneri. La finele lui 2014 și în primele 3 luni din 2015, Mergea a făcut pereche cu britanicul Dominic Inglot, cu care a reușit să acceadă în sferturi de finală la Australian Open 2015, să îi învingă de două ori pe celebrii frați Bryan și să joace două finale, una la Montpellier şi Auckland.

În turul doi la Monte Carlo este calificată perechea formată din românul Horia Tecău și olandezul Jean Julien Rojer. Cei doi sunt capi de serie numărul trei și au avut tur liber în prima rundă.