Florin Mergea a plecat în Mexic noul lui partener de dublu, Rohan Bopanna, şi împreună cu acesta a reuşit să acceadă în semifinalele trneului de dublu masculin de la Casablanca.

După aproximativ jumătate de an de jucat alături de britanicul Dominic Inglot, cu care a reuşit rezultate fantastice, românul a mers în Mexic cu alt partener de dublu.

Florin Mergea şi Rohan Bopanna, capi de serie numărul unul la Casablanca, s-au impus joi, în faţa ibericilor Nicolas Almagro şi Guillermo Garcia.

După ce au pierdut primul set cu 4-6, iar în al doilea s-au impus la limită în tie-break cu 7-6(7-4), în super tie-break, perechea româno-indiană a defilat şi a câştigat cu 1o-4. Mergea şi Rohan s-au impus în faţa ibericilor după o oră şi 16 minute de joc.

În semifinale, Florin Mergea şi Rohan Bopanna vor juca cu perechea formată din ibericul Pablo Andujar şi austriacul Oliver Marach, fost partener de dublu al românului.

Accederea în semifinale la Casablanca le asigură românului şi indianului un cec în valoare de 6920 de dolari şi câte 90 de puncte ATP.

În 2014, la prima participare la turneul de la Casablanca, Mergea a făcut pereche cu austriacul Oliver Marach, cei doi ajungînd până în sferturi de finală.