Românul Florin Mergea va juca duminică cea de-a doua finală ATP 250  din 2015, a lături de partenerul său, britanicul Dominic Inglot. Cei doi s-au calificat sâmbătă, în finala în finala probei de dublu masculin din cadrul turneului de tenis ATP 250 Open Sud de France, dotat cu premii în valoare totală de 494,310 de euro.

Florin Mergea și Dominic Inglot, principalii favoriți la Montpellier, și-au adjudecat sâmbătă, victoria în semifinale, în fața cuplului Rameez Junaid/ Adil Shamasdin.

Perechea româno-britanică, și-a adjudecat finala în două seturi, scor 6-4, 7-5, după o oră și 7 minute de joc.

În finală, Florin Mergea și Dominic Inglot vor juca cu perechea formată din Marcus Daniell și Artem Sitak.

Calificarea în finala de dublu de la Open Sud de France, le asigură lui Mergea și Inglot un cec în valoare de 12.760 de euro și câte 150 de puncte ATP. Dacă vor câștiga finala, Mergea și Inglot vor pleca acasă cu un cec în valoare de 24.280 de euro și câte 250 de puncte ATP.

Este cea de-a doua finală ATP 250, jucată de român și britanic în 2015, după cea de la Auckland din 17 ianuarie, pierdută în fața perechii Raven Klaasen/Leander Paes.

În urmă cu două săptămâni, Mergea și Inglot au jucat sferturi de finală la Australian Open 2015, unde au fost învinși de Horia Tecău și Jean Julien Rojer.