Florin Mergea a reușit să se califice, cu mult noroc, în în semifinalele ale probei de dublu masculin din cadrul turneului de tenis ATP 250  Open Sud de France, de la Montpellier, alături de partenerul său de dublu Dominic Inglot.

Românul și britanicul au fost cât pe ce să rateze accederea în careul de ași la Montpellier.

Florin Mergea și Dominic Inglot, principalii favoriți ai turneului de dublu masculin de la Montpellier, și-au adjudecat victoria în trei seturi, în fața cuplului Dustin Brown și Jan-Lennard Struff.

După o oră și 38 de minute de joc palpitant și cu răsturnări spectaculoase de scor, Mergea și Inglot au câștigat partida cu scorul de 6-7(8-10), 7-5, 14-12.

Florin Mergea și Dominic Inglot au pierdut în mod incredibil primul set în tie break, deși au condus cu 4-1, și 4-2, scor la care românul și-a pierdut serviciul. Astfel că s-a ajuns la tie break, unde britanicul a servit primul și a făcut dublă greșeală. Și după ce au fost conduși cu 5-2 în tie-break, au reușit egalarea la 6-6 și 7-7, după care la scorul de 8-8, Inglot și-a pierdut din nou serviciul și adversarii au urmat la serviciu, reușind să închidă tie-break-ul cu cea de-a cincea minge de set.

În setul doi, cele două perechi au mers cap la cap până la scorul de 5-5, când Inglot a returnat excelent cu o pasă scrută și a obținut o minge de break, fructificată mai apoi de cuplul româno-britanic. Mergea a urmat la serviciu și a închis setul cu 7-5.

În super tie-break Inglot și-a pierdut serviciul doi, la scorul de 1-1, însă cuplul româno-britanic au reușit egalarea la 2-2. Și după ce au ratat două mingi de meci pe serviciul adversarilor, au reușit un break la scorul de 12-12, Mergea a urmat la serviciu și a închis meciul cu 14-12.

În semifinale, favoriții turneului de dublu vor juca învingătorii din sfertul de finală disputat de cuplul Rameez Junaid/ Adil Shamasdin cu Maoxin Gong/Hsien-Yin Peng.

Calificarea în semifinale la turneul de tenis Open Sud de France, dotat cu premii în valoare totală de 494,310 de euro, le asigură lui Mergea și Inglot un cec în valoare de 6920 de euro și câte 90 de puncte ATP.