Florin Mergea s-a înecat ca țiganul la mal în finala de la Rio. Când trebuia să-și arate profesionalismul și valoarea, românul și-a băgat picioarele în propriul serviciu, a jucat ca o cizmă și le-a oferit pe tavă, ibericilor, Rafael Nadal și Marc Lopez, medalia olimpică de aur.

România rămâne fără titlu olimpic la dublu masculin. Și asta din cauza lui Florin Mergea, veriga slabă a echipei României.

Florin Mergea și Horia Tecău au pierdut primul set la finalei de dublu de la Rio în fața ibericilor Rafael Nadal și Marc Lopez, cu 6-2.

Primul care a servit în finală a fost românul Horia Tecău. După ce a anulat ibericilor două mingi de break și-a făcut serviciul și a adus primul game echipei României.

Însă inevitabilul s-a produs atât la Tecău cât și la Mergea. Românii au fost extrem de rigizi în primul set, au avut mari probleme la serviciu și au cedat setul cu 2-6.

Dușul rece din primul set i-a trezit la viață și în setul doi au făcut legea. Au făcut break la 2-1, apoi s-au distanțat la 4-1 și 5-2, scor la care au ratat două mingi de set pe serviciul lui Marc Lopez.

A urmat Tecău la serviciu. Românul a reușit să revină de la 0-40 și să închidă setul cu 6-3.

În setul trei, la scorul de 2-1 pentru iberici, Florin Mergea a servit pentru egalarea la 2-2. Românul a făcut trei duble greșeli și le-a oferit ibericilor cinci mingi de break. A fost cel mai lung game din finală, câștigat de român abia cu a patra minge de game.

După un game atât de lung, românii au avut o șansă uriașă de a prelua conducerea în setul decisiv pe serviciul lui Nadal. Numai că Horia a avut neinspirata decizie de a lovi extrem de lung o minge pe care a proiectat-o fix afară.

Ce nu s-a putut pe serviciul lui Nadal s-a realizat pe serviciul lui Lopez. La 3-3, românii au făcut break la zero și au preluat pentru prima dată conducerea în setul decisiv.

Însă a fost pentru scurt timp întrucât Florin Mergea a jucat execrabil și și-a pierdut serviciul iar ibericii au egalat scorul la 4-4 și au revenit în meci.

Iar la 5-4, Horia Tecău a servit și le-a oferit pe tavă două mingi de meci. Cu mult noroc a reușit să le anuleze, numai că s-a băgat în seamă Florin Mergea care a dat în fileu și mai apoi a returnat afară și i-a făcut campioni olimpici pe iberici