Florin Mergea a câștigat turneul de la Madrid. E primul trofeu Masters din carieră

Florin Mergea a reușit o performanță uluitoare. A câștigat duminică, pe zgura de la Madrid, primul său turneu Masters din carieră. Românul a reușit această performanță alături de partenerul său de dublu, indianul Rohan Bopanna.

După doar o lună de joc împreună, Florin Mergea și Rohan Bopanna au reușit să-și adjudece turneul ATP Masters 1000 de puncte de la Madrid.

Florin Mergea și Rohan Bopanna au câștigat primul set al finalei disputate cu perechea formată din  Marcin Matkowski și Nenad Zimonjic, cu 6-2, apoi au cedat la limită setul doi, în tie-break cu 5-7.

Astfel că învingătorii s-au decis în super-tie-break. Unde perechea româno-indiană a condus cu 6-0, a fost egalată apoi la 7-7, și mai apoi au fost la un pas de a pierde finala, fiind nevoiți să anuleze adversarilor la scorul de 8-9, o primă minge de meci.

Bopanna a servit impecabil, a reușit egalarea scorului la 9-9, după care a trecut în avantaj 10-9, pe al doilea serviciu. La acest scor, adversarii au servit și spre norocul perechii româno-indiene, au dat mingea afară, iar Florin Mergea a ridicat mâinile în aer în semn de victorie întrucât a văzut că mingea a aterizat în afara terenului.

Și după o oră și 24 de minute de joc, Florin Mergea și Rohan Bopanna au câștigat finala turneului ATP Masters de la Madrid.

Românul și indianul au mai jucat în această lună de când formează cuplu, și finala ATP 250 de la Casablanca.

Este cel de-al patrulea trofeu din carieră cucerit de Florin Mergea, după cel ATP 250 de la Viena, din 2013, cucerit alături de Lukas Rosol.

În 2014 a cucerit trofeul turneului ATP 250 de la Vina del Mar, alături de Oliver Marach, iar alături de Marin Draganja a cucerit torfeul ATP 500 de la Hamburg.

În 2015, Mergea a mai jucat trei finale ATP 250, toate pierdute. Prima la Aukland, alături de Dominic Inglot, a doua la Montpellier, tot alături de Inglot, iar a treia la Casablanca alături de Rohan Bopanna.

Rezultate obținute de Florin Mergea și Rohan Bopanna la turneul de la Madrid:

Primul tur: Florin Mergea și Rohan Bopanna – Marin Draganja și Henri Kontinen – 5-7, 6-7(7-5), 10-6

Optimi de finală: Florin Mergea și Rohan Bopanna – Nicolas Mahut și Edouard Roger-Vasselin – 6-4, 4-6, 10-5

Sferturi de finală: Florin Mergea și Rohan Bopanna – Juan Sebastian Cabal și Adrian Mannarino – 6-3, 6-2

Semifinale: Florin Mergea și Rohan Bopanna – Marcel Granollers și Marc Lopez – 6-7(4-7), 6-3, 11-9

Finală: Florin Mergea și Rohan Bopanna – Marcin Matkowski – Nenad Zimonjic – 6-2, 6-7(5-7), 11-9.

Cucerirea trofeului la dublu la Madrid, le asigură lui Mergea și Bopanna un premiu de 247,560 de euro și câte 1000 de puncte ATP.

Grație celor 1000 de puncte cucerite la Madrid, de luni, Florin Mergea va urca pe locul 15 mondial în clasamentul de dublu masculin. Iar în clasamentul pe 2015, va urca de luni, alături de Rohan Bopanna, pe locul 9.