Florin Mergea a anunțat luni, cine îi va fi partener la dublu în anul competiţional 2018. Românul va face pereche cu ”veteranul” sârb Nenad Zimonjic.

Am fost destul de norocos în viață să cunosc și să am alături de mine oameni deosebiți. La fel și în cea legată de tenis. Înainte de a vă spune cu cine voi juca în prima parte a anului viitor, aș dori să-i mulțumesc lui Adi pentru colaborarea noastră și sper să iasă cu bine din provocarea căreia trebuie să-i facă față. Nenad Zimonjic e un jucător care nu mai are nevoie de prezentare, dar mai mult, e un om special pentru mine. O să vă povestesc mai multe cu altă ocazie. Eu și Zimo ne-am tot tatonat reciproc în ultimii ani, dar angajamentele noastre din acele momente nu au permis ca intențiile noastre să devină realitate. Totul are o limită, însă, de aceea mă bucur să vă spun că, începând cu startul lui 2018 vom juca împreun”, a scris Florin Mergea pe pagina sa de facebook.

Zimonjic (41 ani) ocupă în prezent locul 36 în clasamentul mondial, el fiind și căpitanul-jucător al echipei de Cupa Davis a Serbiei. Zimonjic a cucerit în 2017 un titlu ATP, la Sofia, alături de compatriotul său Viktor Troicki. Zimonjic are trei titluri de Mare Șlem în palmares, la Wimbledon (2008, 2009) și Roland Garros (2010), toate alături de canadianul Daniel Nestor.

Mergea (32 ani) ocupă locul 53 în clasamentul mondial de dublu și în 2017 a cucerit un titlu ATP, la Barcelona, alături de pakistanezul Aisam-Ul-Haq Qureshi.

Florin Mergea a rămas fără partener la dublu după ce partenerul său, Adrian Barbu a fost prins dopat la un turneu Challenger şi a fost suspendat de Federaţia Internaţională de Tenis.

Adrian Barbu a fost depistat pozitiv după un control făcut la turneul challenger de la Meerbusch, în 16 august 2017, informează itftennis.com.

Potrivit ITF, în eşantionul de urină al lui Adrian Barbu, s-au descoperit nandrolon şi metenolon.

Pe 11 august 2017, Florin Mergea şi Adrian Barbu au câştigat finala probei de dublu din cadrul turneului futures de la Bucureşti, desfăşurat pe zgură şi dotat cu premii totale de 15.000 de dolari.