Ministru al Justiției, Tudorel Toader este acuzat de fostul Ministru al Justiției, Florin Iordache de faptul că interpretează după bunul plac decizia Curții Constituționale în privința pragului ce trebuie stabilit la abuzul în serviciu.

Florin Iordache, fost ministru al Justiţiei, a afirmat marţi în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor că nu se aşteaptă de la actuala conducere a Ministerului Justiţiei la o îmbunătăţire a legislaţiei şi a menţionat că a văzut o anumită poziţie a actualului ministru care interpretează de la sine putere deciziile Curţii Constituţionale.

„Am văzut o anumită poziţie a actualului ministru al Justiţiei care interpretează de la sine putere deciziile Curţii. Discutând de abuzul în serviciu, dumnealui spune că nu trebuie să fie un prag. Deci, dacă aşa gândeşte Ministerul sau colectivul care gândeşte în acest moment modificările la Codul penal, acela este colectiv care a elaborat Codurile penale. Deci, eu, personal, nu mă aştept de la actuala conducere a Ministerului Justiţiei la o îmbunătăţire a condiţiilor şi a legislaţiei în vigoare”, a spus Florin Iordache.

Tudorel Toader, a precizat luni seară, la Sinteza Zilei, că intenţionează să elimine din lege pragul de la care abuzul în serviciu este considerat infracţiune.

“Avem în acel proiect de lege şi propunerea de modificare a abuzului în servicu, actualul 297 din Codul penal despre care vorbim, şi nu voi stabili niciun prag, nici maxim, nici minim pentru că, sigur, eram judecător la Curte, sunt membru în Comisia de la Veneţia, dar legiuitorul naţional trebuie să respecte Legea fundamentală. Legea fundamentală spune: constituie abuz fapta funcţionarului şi acolo nu se referă la un prag, ne referim la dispozitiv, ştiu bine şi considerentele”, a declarat Tudorel Toader al Antena 3.