Florian Coldea va avea parte de o bătrânețe de lux întrucât va încasa o pensie nesimțită, de peste 220 milioane lei vechi, lună de lună, de la statul român. Iohannis a semnat marți, decretul de trecere în rezervă a Generalului SRI.

După 12 ani de făcut și desfăcut dosare penale la comandă, împreună cu șefa DNA, Florian Coldea s-a cerut în rezervă și iese la pensie.

Generalul penal, acuzat de Ghiță că e ofițer american al CIA, va primi lună de lună, peste 220 milioane lei vechi, adică cât 55 de pensionari cu pensia minimă de 400 lei.

Klaus Iohannis a semnat marți seară, decretele de eliberare din funcția de Prim Adjunct al SRI cât și trecerea în rezervă a generalului cu patru stele, Florian Coldea.

„Tocmai am semnat cele două decrete care îl privesc pe generalul Coldea de la SRI. Este vorba despre eliberarea din funcție și trecerea în rezervă”, a declarat Klaus Iohannis într-o declarație de presă susținută la Palatul Cotroceni.

Decretul a fost semnat la cererea șefului SRI, Eduard Hellvig.

”În urma verificărilor efectuate de comisia constituită potrivit cadrului normativ intern, a fost întocmit un raport care clarifică toate aspectele vehiculate în spaţiul public privind activitatea domnului general-locotenent Florian Coldea, dar şi alte aspecte care ţin de activităţile unor cadre ale Serviciului care au fost vehiculate public. Menţionăm că s-a desfăşurat o investigaţie complexă, minuţioasă, cu privire la toate afirmaţiile din mass-media din ultima perioadă, fiind analizate aspectele vizate. Persoanele verificate au oferit tot sprijinul, au prezentat documentele necesare şi au răspuns complet tuturor întrebărilor. În concluzia raportului, prezentat într-o şedinţă a Biroului Executiv al SRI, comisia specială a precizat că din activitatea domnului Coldea, supusă verificării, nu au rezultat elemente care să se constituie în încălcări ale legii sau normelor interne în vigoare. După prezentarea raportului, Biroul Executiv a decis repunerea în funcţie a domnului general-locotenent Florian Coldea. În cadrul aceleiaşi şedinţe, Prim-adjunctul Directorului a solicitat Directorului SRI, domnul Eduard Hellvig, eliberarea din funcţie şi punerea la dispoziţia şi nevoile instituţiei, după aproape 12 ani de când exercită această funcţie. Prim-adjunctul Directorului a prezentat motive ce ţin de demnitatea şi onoarea militară şi de riscul afectării grave a activităţii instituţiei. În acest sens, Directorul SRI a solicitat Preşedintelui României trecerea în rezervă a domnului general-locotenent Florian Coldea. Atribuţiile funcţiei de Prim-adjunct al Directorului au fost preluate de domnul Eduard Hellvig, Directorul SRI. SRI îşi reafirmă determinarea de a îndeplini asumat misiunile sale, în parteneriat cu toate instituţiile naţionale şi internaţionale cu care colaborează pentru apărarea intereselor de securitate naţională şi protejarea cetăţenilor români, la standarde euro-atlantice de profesionalism. SRI rămâne ferm în ceea ce priveşte transparentizarea instituţională şi respectarea procedurilor de evaluare şi control intern”, se arată în comunicatul de presă al SRI.