Comisia parlamentară permanentă de control asupra activității SRI l-a scos basma curată pe generalul Florian Coldea, susținând că după ce l-au audiat cinci ore, acesta i-a asigurat că toate spusele Elenei Udrea sunt nefondate și neadevărate. Iar, membrii Comisiei Parlamentare l-au crezut pe șeful spionilor care le ascultă telefoanele.

Audieri maraton sterile la Comisia Parlamentară de control al SRI, care s-a autosesizat după declarațiile incendiare ale Elenei Udrea.  Generalul Florian Coldea a fost scos basma curată de către Comisia parlamentară, în scandalul iscat după declarațiile Elenei Udrea, care spunea că șeful SRI l-a pus pe Dorin Cocoș să-i dea 500.000 de euro lui Sebastian Ghiță pentru finanțarea televiziunii RTV.

După cinci ore de audieri în șeful Comisiei, Georgian Pop a spus că acuzele formulate de Elena Udrea sunt nefundate, deci, Florian Coldea este fără pată și numa bun de șef la SRI.

Am avut audieri maraton. Niciodată în istoria comisiei aceste audieri nu au durat atât de mult. Nu putem să comunicăm public informaţii de securitate naţională la care luăm cunoştinţă. Cunoaştem în acest moment mult mai multe lucruri decât ceea ce putem să comunicăm, dar pe fond, ceea ce este important este că în spatele tuturor răspunsurilor la întrebările noastre au stat răspunsuri bazate pe documente oficiale.Pentru fiecare răspuns al domnului interimar Coldea a urmat sesiunea dedicată prezentării răspunsurilor privind verificarea internă şi toate aceste răspunsuri au în spate documente interne ale SRI. În ceea ce priveşte legătura cu domnul Cocoș, este vorba de o operaţiune în derulare. Practic discutăm de dosarul Microsoft. Este cel mai mare dosar de corupţie, este instrumentat în continuare de DNA. Orice referiri publice am face la acest dosar ar însemna că influenţăm într-un fel sau altul cursul anchetei. Întrebările au fost puse în mod explicit, răspunsurile au fost foarte clare. Acuzaţiile lansate în ultimele zece zile în spaţiul public sunt nefondate, sunt defăimătoare, iar documentele prezentate nouă de către comisia internă de verificare din cadrul SRI au probat că acele acuzaţii publice sunt nefondate”, a completat Georgian Pop.

După audierea conducerii SRI, Comisia a dat un raport în care a spus că în legătură cu posibile imixtiuni în Justiție sau intervenții în dosare ale magistraților, Comisia a constatat că, „în anul 2014, cooperarea SRI — DNA și SRI — DIICOT s-a derulat, în ambele cazuri, în condiții foarte bune, fiind prezentate date statistice care evidențiază o creștere semnificativă a numărului de informări transmise de SRI către cele doua instituții, atât la nivel central, cât și teritorial”.

Cum era de așteptat, Coldea a respins public toate afirmațiile și acuzele formulate de Elena Udrea la adresa lui: Am pus la dipoziţia comisiei toate informaţiile solicitate şi am răspuns la toate întrebările. Atât instituţia, cât şi conducerea, şi-au menţinut echidistanţa în 2015. Activitatea şi colaborarea cu DNA şi DIICOT s-a desfăşurat în limitele legii. În privinţa afirmaţiilor la adresa instituţiei şi a mea personal, am solicitat permisiunea de a mă retrage pentru ca raportul să fie prezentat.  Resping categoric afirmaţiile exprimate public: sunt denigratoare şi nu au temei real. Reafirm, însă, că orice persoană care are informaţii despre un fapt ilegal se poate adresa SRI sau celorlalte instituţii ale statului. Am asigurat membrii comisiei şi pe toţi cei interesaţi că SRI îşi face datoria în deplină legalitate şi cu bună credinţă”, a mai spus Coldea.

Era de așteptat ca Florian Coldea să nege toate acuzele lui Udrea, iar Comisia Parlamentară să-l audieze formal ca mai apoi să-i apere reputația.