Flavia Pennetta e noua Regină de la US Open

Flavia Pennetta, cea care a eliminat-o în turul doi pe Monica Niculescu și în semifinale pe Simona Halep, este noua Regină de la US Open 2015. Italianca s-a impus în două seturi în fața prietenei sale, Roberta Vinci.

Nici nu a apucat să se bucure de trofeu, căci italianca a făcut un anunț bombă: se retrage din tenis.

După ce a devenit în premieră Regină la US Open, italianca a anunțat că pune racheta în cui și renunță la tenis.

Pennetta a controlat autoritar finala cu compatrioata sa Roberta Vinci. Aceasta a fost extrem de obosită după partida fantastică cu Serena Williams din semifinale.

Doar o oră și 33 de minute a durat finala de la US Open, Flavia Pennetta impunându-se clar în două seturi, scor 7-6(7-4), 6-2 în fața lui Roberta Vinci.

Pentru adjudecarea trofeului la US Open, Flavia Pennetta va primi 2000 de puncte WTA și un cec fabulos în valoare de 3,3 milioane de dolari.

Cele 2000 de puncte WTA o vor propulsa de luni pe locul 8 mondial, cel mai bun din întreaga ei carieră, și va participa și la Turneul Campioanelor de la Singapore.

În timp ce Roberta Vinci, aflată și ea la prima finală de Grand Slam din carieră, pleacă acasă cu un cec în valoare de 1,6 milioane de dolari și 1300 puncte WTA care o urcă pe locul 19 mondial.