Flavia de la „Neața”, Margherita de la Clejani, Seleși și Kiriță au învățat să facă sarmale de la Sorin Bontea la „Poftiți pe la noi! Poftiți de vă iubiți!”. Chef-ul le-a dat să facă nu mai puțin de 800 de sărmăluțe.

Aflate la mare, acolo unde au pus umărul la treabă pentru nunta lui Genil Hasim, dansatorul din baletul Edi Stancu, Flavia de la „Neața” și Margherita de la Clejani s-au trezit în bucătărie față în față cu durul Sorin Bontea. Pretențios și atent la toate detaliile pentru ca meniul pe care îl pregătește pentru nunta lui Genil să fie fără cusur, cunoscutul chef face militărie în bucătărie cu vedetele aduse de Nea Mărin. Așa se face că Flavia și Margherita primesc sarcina să prepare nu mai puțin de 800 de sărmăluțe. Numai că fetele nu au mai gătit în viața lor acest fel de mâncare, așa că orele se scurg greu printre focurile aragazului și aburii de mâncare.

„Mie îmi era frică de el”, recunoaște Flavia la „Poftiți pe la noi! Poftiți de vă iubiți!”. „Am încercat să mă comport bine, le-am spus băieților să nu mai facă glume în bucătărie.” În fața celor două cazane cu carne tocată și a sutelor de frunze de viță, și Margherita rămâne înmărmurită: „Mi-a explicat de vreo 20 de ori cum se împachetează o sărmăluță și n-am putut să înțeleg”, spune aceasta supărată că chef Bontea a țipat la ea. „E o mizerie asta! Toate sarmalele trebuie să fie la fel”, izbucnește chef Sorin când vede ce fac fetele. În fața unei astfel de situații, Margherita va încerca să trișeze și să se prezinte cu o tavă de sărmăluțe pregătite deja de ajutoarele lui Sorin Bontea. Cum se va termina totul, telespectatorii Antena 1 vor afla luni și marți, de la 20.30.

Nici băieții nu vor scăpa de tirania chef-ului. După ce se dovedesc a fi stângaci la prepararea legumelor la grătar sau a cărnii, chef Bontea îi trece și pe Giani Kiriță și Cosmin Seleși la împăturit sarmale. „Mă emoționez, că ești ditamai chef-ul”, îi spune Giani. „Am muncit ca nebunii. Am copt șapte rânduri de vinete și tot a fost nemulțumit. Aș fi vrut oriunde, dar nu la sarmale.” „Și-a bătut joc de noi”, adaugă și Cosmin, după ore de stat în bucătărie.

Luni și marți la „Poftiți pe la noi! Poftiți de vă iubiți”, Flavia, Margherita, Cosmin Seleși și Giani Kiriță ajung la mare unde, struniți de Nea Mărin, trec la munca de jos pentru că au o misiune nobilă: aceea de a organiza nunta lui Genil Hasim, dansatorul din baletul Edi Stancu. Telespectatorii Antena 1 vor vedea ce obiceiuri sunt la o nuntă de tătari, ce etape nu trebuie sărite conform tradiției acestora, dar și cum se vor distra nuntașii la o nuntă de vis organizată chiar pe plajă.

margherita - flaviaselesi - kirita