Flavia Groşan sare în apărarea senatoarei Diana Şoşoacă

Medicul pneumolog de la Oradea, Flavia Gorşan sare în apărarea senatorului Diana Ivanovici Şoşoacă în scandalul cu jurnaliştii italieni de la Rai Uno, în urma căruia soţul acesteia a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile sub acuzaţia de ultraj la adresa unui poliţist.

Flavia Groşan intervine în scandalul momentului din România care tinde să devină unul internaţional. Medicul pune la îndoială calitatea jurnaliştilor italieni şi spune că dacă ei ar lucra la Rai 1, ea ar fi Regina Angliei.

O provocare cărte pentru Diana Şoşoacă şi soțul ei. Dacă ăia sunt ziaristi de la Rai 1, eu sunt Regina Angliei” a scris Flavia Groşan pe facebook.

Incidentul cu jurnaliştii italieni a avut loc vineri seară, la cabinetul de avocatură al Dianei Șoșoacă din Bucureşti. O echipă de jurnaliști de la postul italian Rai Uno au venit să-i ia un interviu lui Şoşoacă numai că nu s-au înţeles asupra modului de desfăşurare a interviului şi de aici a început scandalul. Senatoarea a sunat la 112 să reclame echipa de jurnalişti, care la rândul lor au acuzat că au fost agresaţi şi sechestraţi de Şoşoacă şi soţul acesteia.

„În data de 10 decembrie 2021, prin apel 112, o persoană a reclamat că la sediul cabinetului său de avocatură s-a prezentat o echipă a unei televiziuni străine, iar pe fondul întrebărilor adresate, cu privire la realizarea interviului, s-a declanşat un conflict. La faţa locului s-au deplasat, de urgenţă, poliţişti din cadrul Secţiei 4. În cauză au fost întocmite două dosare penale, unul pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj, iar cel de al doilea urmează a fi înaintat către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în vederea stabilirii situaţiei de fapt”, a anunțat luni Poliţia Capitalei.

Luni, Dumitru Silvestru Şoşoacă, soţul senatoarei Diana Şoşoacă, a fost audiat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru ultraj. Acesta este acuzat că a agresat un polițist în urma conflictului cu jurnaliştii şi a fost pus sub control judidicar pentru 60 de zile.

Diana Şoşoacă a mers luni la sediul Parchetului, alături de un grup de susținători și a acuzat un complot al partidelor parlamentare împotriva ei, pentru a nu fi prezentă la dezbateri în Parlament.

La finalul audierilor a avut loc și un incident, unul din susținătorii senatoarei plângându-se că ar fi fost lovit de un cameraman în busculada care s-a produs.

„Jurnaliştii au vrut să ne ia interviu cu privire la situaţia cu vaccinarea în România. I-am primit, am fost de credință. Ne-au trimis cele trei întrebări, am stabilit că interviu. Consider că a fost o înscenare şi că această echipă a fost coordonată din spate. Eu am solicitat să vină o echipă să verifice cabinetul de avocatură. Este posibil să fi pus, echipa, droguri în cabinet sau aparatură de înregistrare. Soțul meu nu avea cum să lovească pe poliţist. Trei poliţişti au sărit pe soţul meu și i-au pus mâna în gât. Normal, anchete de acest fel nu trebuie să aibă surse să vorbească la adresa mea. Este o manipulare şi mă aștept la ce este mai rău. Mă aștept să fie reținut. Diana Șoșoacă este doamna de fier a României”, a afirmat Diana Șoșoacă.

Diana Şoşoacă a contestat comunicatul de presă al Poliţiei Capitalei, anunţând că va da în judecată Poliţia Română.

„E inacceptabil, o comandă politică evident, pentru care Poliţia Română va fi dată în judecată, iar domnul Bode va trebui să răspundă!”, a spus parlamentarul, într-o intervenţie pe Facebook.

În sesizările adresate Parchetului General, soţii Diana şi Silvestru Şoşoacă acuză violarea vieţii private şi violarea sediului profesional de către jurnalişti, în timp ce reporterii postului Rai Uno invocă lipsirea de libertate, loviri şi alte violenţe.

„În spatele acestui dosar am aflat, pe surse, că se află ministrul Apărării Naţionale, domnul Raed Arafat, domnul Klaus Iohannis, domnul Ciucă, domnul Bode şi acum încerc să aflu dacă şi ministrul Justiției domnul Predoiu este implicat în acest lucru, împreună cu serviciile secrete cu SIE, în principal”, a spus pentru Antena 3, senatoarea Diana Şoşoacă.

Diana Şoşoacă este vizată într-o altă cauză aflată pe rolul DIICOT, după ce pe numele ei a fost depusă o plângere în care a fost acuzată că a blocat vaccinarea într-un centru din Iaşi. Cercetările sunt desfăşurate in rem, nefiind începută urmărirea penală in personam.