Preşedintele Colegiului Medicilor Bihor, dr. Carmen Pantiş spune că medicul Florina Groşan, riscă să fie suspendată trei luni din profesia de medic, dacă continuă să mai dea informaţii presei despre schema sa de tratament şi dacă mai spune că oamenii mor la ATI.

“Să spui că odată intubat pacientul nu mai are nicio şansă este o gravă eroare, pentru că avem foarte mulţi pacienţi intubaţi care au supravieţuit. Sigur că mortalitatea este foarte mare, nu contestă nimeni această situaţie. Repet, noi recunoaştem performanţele doamnei doctor în tratamentul cazurilor uşoare, a formelor medii, deci în ceea ce se poate trata ambulator. Pentru că dânsa lucrează în sistem privat, consultă telefonic, online şi face-to-face pacienţii, dar nu are posibilităţile şi complexitatea investigaţiilor care se fac în spitale,” a declarat pentru AGERPRES, şefa Colegiului Medicilor Bihor.

În ce priveşte consecinţele acestei prime întâlniri cu Comisia de etică, dr. Pantiş a afirmat că această comisie nu aplică niciun fel de sancţiune. Dar dacă dr. Groşan va continua să iasă în spaţiul public cu aceleaşi “aprecieri”, atunci se va ajunge la Comisia de jurisdicţie şi Comisia disciplinară, putând să rişte avertisment sau suspendarea dreptului de liberă practică pentru o lună, trei luni, şase luni.