Flautul Fermecat este o poveste despre vraja muzicii, o călătorie prin stiluri şi genuri diferite, o paradă a instrumentelor şi un discurs muzical care nu a lăsat până acum rece niciun meloman, cei doi muzicieni fiind răsplătiţi cu minute întregi de aplauze în fiecare oraş în care au poposit.

Cea ce-a cincea ediţie a Turneului Naţional Flautul Fermecat, un proiect Radio România, cu flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi pianistul Horia Mihail are loc în perioada 11 – 27 iunie.

Pe 24 iunie cei doi artişti vor ajunge pe una dintre scenele cele mai importante ale ţării: Sala Radio, unde elevii şi studenţii de la toate specializările vor avea acces gratuit.

Întâlnirea cu publicul de aici este întotdeauna o provocare şi un moment special: „Recitalul de la Bucureşti reprezintă, pentru noi, proba de foc: pe de-o parte, Sala Radio este cea mai mare sală de concert din România, cu o mie de locuri pe care ni le dorim ocupate în totalitate şi de această dată, pe de altă parte, recitalul este transmis în direct, ceea ce, vrând-nevrând, îţi modifică starea interioară. Simiţi mii de urechi ciulite la tot ceea ce faci tu. După reacţia publicului de până acum cred că am ales un program care se potriveşte perfect cu aceste momente de final de stagiune, mai ales cu cea atât de spectaculoasă de la Sala Radio”, spune Ion Bogdan Ştefănescu.

Flautul de lemn şi celebrul Flaut de Aur Muramatsu îl vor ajuta pe Ion Bogdan Ştefănescu să redea publicului, în prima parte a recitalului, frumoase lucrări de Bach, Donizetti şi Schubert, pentru ca în a doua parte, tumultul şi diversitatea muzicii zilelor noastre să fie ilustrate cu lucrări de Bela Bartok, Caesare Giovaninni, Violeta Dinescu, Henri Mancini şi Tiberiu Brediceanu, pentru care interpretul va folosi atât flautul de aur cât şi flautele piccolo, alto sau bas.

Aceste întâlniri au fermecat până acum spectatorii, cei de la Piteşti declarând: „Cred că oamenii sunt fermecaţi! Artiştii din pasiune, ascultătorii de admiraţie! Şi mai este ceva, o legătura intimă, o forţă, divină, cum este muzica cântată, ascultată!”. „Virtuozitate, pasiune, lirism, mult suflet, în armonia unui duo perfect-Ion Bogdan Ştefănescu, Horia Mihail, doi muzicieni de excepţie, răsplătiţi astă seară cu aplauze pornite din inimă!”

După concertul din Bucureşti Turneul Naţional Flautul Fermecat se încheie pe 27 iunie, la Deva – Centrul cultural Drăgan Muntean. Un proiect Radio România. Amănunte pe www.flautuldeaur.ro.

Flautul Fermecat Pitest2015b