Mihai Dafinescu, în vârstă de 25 de ani din orașul Novaci, județul Gorj, care azinoapte a violat o tânără, a fost lăsat în libertate de către judecători. Tânărul acuzat de viol este fiul judecătoarei Elena Dafinescu Preşedinta Judecătoriei Novaci.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, tânărul a intrat peste femeie în locuinţa acesteia din comuna Crasna, judeţul Gorj şi a violat-o.

Femeiea în vârstă de 35 de ani, le-a povestit anchetatorilor că s-au despărțit în luna iunie, după o relație de trei ani.

„În noaptea de 27/28 decembrie, polițiștii au fost sesizați de o femeie de 35 de ani, din comuna Crasna, cu privire la faptul că un tânăr de 25 de ani, din orașul Novaci, cu care ar fi avut anterior o relație de concubinaj, ar fi pătruns în locuința sa, din comuna Crasna și, fără consimțământul său, ar fi întreținut relații sexuale cu aceasta. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol, în care se efectuează cercetări sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj„, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Tânărul a fost reținut de polițiști, iar sâmbătă, magistraţii au stabilit că nu prezintă pericol public şi l-au lăsat în libertate sub control judiciar pentru 60 de zile.