Emisia Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Euforia TV și ZU TV este în pericol. ANAF a emis luni un ordin de evacuare. Dacă în cinci zile, cele cinci televiziuni nu părăsesc sediul din Băneasa, emisia lor va fi oprită.

ANAF a notificat luni, conducerea Grupului Intact că trebuie să părăsească clădirea din Băneasa în cinci zile.

„Direcţia generală regională a Finanţelor Publice Bucureşti, în calitate de organ de valorificare împuternicit conform prevederilor O.G. nr. 14/2007, ca reprezentant al statului român-proprietar al imobilelor ce au fost confiscate şi trecute în proprietatea privată a statului, libere de orice sarcini, în baza unei sentinţe judecătoresti, a notificat astăzi (luni – n.r.), 15.02.2016, în scopul evacuării, persoanele juridice care ocupau imobilele anterior menţionate„, se arată în comunicatul ANAF.

Urmare a acestui ordin de evacuare, emisia Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Euforia TV și ZU TV, este incertă, dacă în cinci zile nu își mută toată aparatura în altă locație.

Mihai Gâdea, CEO Intact Group, spune că este tehnic imposibil ca în cinci zile să se poată muta în alt sediu cu toată aparatura.

”În urmă cu puțin timp, cu vreo două ore, niște trupe de la ANAF au ajuns simultan la mai multe dintre sediile Antena 3. Au început să-i legitimeze pe unii, cu toate că noi știam că de legitimat în statul român se ocupă Poliția. Au început să-i legitimeze pe colaboratorii noștri, pe cei care lucrează la Antena 3 sau Antena 1, au început să le facă fotografii și să dea un ordin de evacuare că trebuie să părăsim toate aceste clădiri în termen de cinci zile. Dispuneți o decizie, să plătim chirie sau dați-ne un termen rezonabil în care să ne mutăm. Juriștii noștri au încercat să poarte un dialog cu ANAF. Impresia mea a fost și este că avem de-a face cu o executare silită. Am încercat în toate lunile astea să găsim o manieră de dialog și de rezolvare a situației. S-ar putea să fie o formă pusă la cale de închidere a acestui post de televiziune”, a declarat directorul Antena 3, Mihai Gâdea.

Orice încercare de mutare a aparaturii tehnice din sediul din Băneasa, echivalează cu întreruperea emisiei celor cinci televiziuni ale Grupului Intact.

„Ce se întâmplă acum, sub noua conducere ANAF, e punere în aplicare a unui plan care exista demult. Demonstraţia de forţă s-a realizat şi prin decapitarea conducerii ANAF. Are unicul scop de a stinge ecranele cu sigla Antena 3, de a elimina tot ce a fost informaţie corectă, pentru a trece în altă perioadă în care liniştea se aşterne peste România. Nu cred că vor reuşi însă. Vom emite de aici încolo aşa cum vom putea” a spus Adrian Ursu, realizatorul emisiunii „Secvenţial”.