Serviciile de curăţenie industrială câștigă tot mai mult teren în România, astfel că numărul companiilor care se specializează în acest domeniu, crește de la un an la altul, grație cererii tot mai mari.

Creșterea cererii de servicii de curățenie industrială a dus ca standardele de curăţenie în domeniul industrial să crească foarte mult.

Asigurarea curățeniei în hale de producție, în clădirile administrative, cât și pe între lanțul de producție, culminând cu căile de acces, fațadele clădirilor și chiar curățenia și întreținerea utilajelor, este vitală în activitatea oricărei companii.

Curăţenia în hale şi pe liniile de producţie asigură calitatea şi exactitatea necesară produselor finite, dar și o durată mai mare de viaţă pieselor şi componentelor angrenate în procesul producţiei, generând totodată un mediu sănătos şi protectiv pentru angajaţi.

Companiile specializate în acest domeniu, oferă o gama largă de servicii de curăţenie şi întreţinere dedicate sectorului industrial de care aveţi nevoie pentru a creşte eficientă, productivitatea şi profitabilitatea companiei dumneavoastră.

În loc să va ocupaţi de problemele cotidiene privind întreţinerea spaţiilor şi a utilajelor de producţie, companiile specializate vă oferă suportul necesar şi implicit timpul pentru a vă concentra la creşterea profitabilităţii.

Curăţenia industrială se referă la curăţarea interioară pentru toate tipurile de clădiri, inclusiv a spaţiilor administrative, din fabrici, uzine, depozite logistice, depozite de mărfuri, hale industriale, diverse spaţii de producţie şi depozitare.

Pentru toate acestea se realizează curăţarea coşurilor de fum, curăţarea semineelor, a sobelor şi cuptoarelor, curăţarea lifturilor, curăţarea incineratoarelor, boilerelor, conductelor de ventilaţie şi a unităţilor de evacuare. Sunt îndepărtate depunerile de pe geamuri, scări de acces la diferite utilaje, luminatoare, rezervoare de mică şi mare capacitate, sine de transport şi alte utilaje mobile.

În funcţie de contract, de comandă sau de nevoia punctuală, în cadrul serviciilor de curăţenie industrială, companiile oferă următoarele servicii:

– curăţenia interioară şi exterioară a spaţiului

– curăţenia spaţiilor de birouri

– curăţarea mobilierului de birou

– curăţenie postconstructie

– curăţarea mochetelor, spălarea geamurilor, a tocurilor geamurilor

– curăţarea grupurilor sanitare

– curăţarea spaţiilor greu accesibile

–  întreţinerea pardoselilor

–  întreţinerea parcărilor

–  curăţarea suprafeţelor vitrate accesibile

–  întreţinerea spaţiului verde

Majoritatea firmelor de profil oferă pe lângă servicii de curăţenie industrială și realizarea activităţilor de dezinfecţie şi de dezinsecţie pentru clădiri, depozite, containere clasice şi frigorifice, nave maritime şi fluviale, trenuri, autobuze, avioane, gestionare a gunoiului menajer, curăţarea faţadelor şi întreţinerea zonelor din jurul clădirii.

Este mult mai avantajos financiar să externalizezi serviciile de curățenie industrială către companii specializate decât să realizez acest lucru în regim propriu cu angajați și aparatură. Toate acestea cresc costurile de întreținere și devin o povară pentru bugetul companiei. În plus, firmele de curățenie industrială oferă și garanții asupra serviciilor prestate.