Am timpuri cand ma gandesc cu recunostinta la toti oamenii care muncesc in slujba noastra, a semenilor lor, activitatea pe care o presteaza nefiind deloc placuta sau usoara. Cand ma duc la plimbare in oras, il apreciez pe vatman sau pe soferul de pe microbuz. Imi amintesc cum mi-a spus un amic din Iasi in trecut:
-Sa stii ca eu ma rog si pentru vatmanul care ma duce la serviciu si pentru maturatorul pe care il intalnesc pe strada!
Mi s-a parut o declaratie sublima.
El m-a invatat sa privesc cu recunostinta munca medicilor din perioada pandemiei, a brutarilor si a farmacistilor. Ieri ma aflam in centrul orasului, cand am vazut o masina funerara trecand pe strada cu un sicriu si m-am gandit pentru prima data cu recunostinta la pompe funebre Sibiu.
Cum as putea sa privesc munca lor in alt mod decat cu recunostinta, fiindca raspund la apeluri la miezul noptii si sunt gata sa intervina ca decedatii sa fie pregatiti la timp?
Credeti ca este usor sa pleci la drum in toiul noptii, cand ninge sau ploua si sa intri intr-o casa plina de jale?
Ei infrunta necunoscutul, durerea apartinatorilor, scene traumatizante uneori sa isi indeplineasca menirea si in opinia mea sunt niste eroi adevarati.
Succesul lor si ajutorul total pe care il ofera apartinatorilor se datoreaza principiului cooperarii.
Orice inmormantare trebuie organizata urmarind mai multe planuri:
-primul plan consta in intocmirea actelor necesare inhumarii
-al doilea plan are in vedere pregatirea defunctului pentru drumul sufletului sau catre lumina
-planul al treilea costa in transportul funerar elegant si autorizat
-ultimul plan are in vedere aranjamentele funerare, monumentele si constructiile funerare, dar si organizarea parastasului si impartirea pachetelelor cu mancare participantilor la trista ceremonie.
Nu-i asa ca acum ai inteles ce desfasurare de forte implica organizarea unei inmormantari?
Toate operatiunile sunt dificile, dar gandul ca apartinatorii au nevoie de ajutor si depind de sincronizarea membrilor echipei de la firma de pompe funebre reprezinta un imbold.
Cineva trebuia sa se implice in pregatirea trupurilor neinsufletite, oricat ar fi fost de greu. Sa zicem ca in cazul unor batrani sarcina este mai usoara, fiindca se stie ca toti suntem muritori! Dar multi spun ca angajatii firmelor de servicii funerare plang de multe ori cand sunt nevoiti sa pregateasca de inhumare un copil sau un tanar.
Ei interactioneaza atat cu trupul neinsufletit al celui pe care il pregatesc atent, cat si cu sufletul apartinatorilor si nu este deloc usoara aceasta misiune.
Pentru ce le apreciez munca si ii respect?
1. Pentru faptul ca la orice ora din zi si din noapte, la sediul firmei sta un om rabdator care preia apelurile si le raspunde oamenilor cu multa rabdare, chiar daca acestia se comporta ciudat din cauza durerii din suflet. Unii plang in hohote, altii sunt nervosi pe toata lumea sau bulversati. Nu este usor sa stai de vorba cu cineva ranit profund de pierderea unei persoane dragi. Iti trebuie multa omenie si cunostinte elementare de psihologie.
2. Pentru sicriele pe care le au in stoc si pentru ca au grija ca acestea sa fie complet echipate, ca familia indoliata sa nu mai alerge atat, in situatia vulnerabila in care se afla.
3. Pentru soferii rabdatori si rezistenti de pe masinile funerare care se poarta decent cand familia striga dupa defunct. Sunt momente extrem de dureroase la care toti participantii la inmormantare fac cu greu fata. Acestea sunt: cand decedatul este scos din casa sau din capela si masinile claxoneaza la plecare, cand sicriul este luat pe brate din masina funerara sa fie asezat pe marginea mormantului.
4. Pregatirea decedatului este una dintre cele mai grele misiuni ale echipei, fiindca trebuie sa atinga trupul rece, sa il imbrace, sa il imbalsameze.
Realizezi cat de grea este sarcina acestor oameni dupa ce ai avut recent o inmormantare in familie si vezi cat de complexa este ceremonia.
Niciodata nu am vazut o masina a unei firme de pompe funebre care face parte din dispeceratul national 07Funerare scotand fum, ramanand in pana sau fiind plina de praf si de norori.
Se cuvine lauda si celui care a pus la punct o baza de date nationala a firmelor de pompe funebre de top, ca apartinatorii care au nevoie sa stie la cine pot apela cu incredere.
Numai firmele care isi desfasoara activitatea non-stop si in orice colaborare aplica principiul onestitatii sunt trecute in baza de date a dispeceratului.
Mortii au nevoie de ingrijire speciala sa primeasca omagiile celor care i-au cunoscut si apreciat in timpul vietii si acest lucru este posibil gratie acestor oameni harnici si sufletisti.
Apelati cu incredere la firma de pompe funebre din Sibiu pe care am prezentat-o mai sus, fiindca ofera servicii de calitate premium cu promptitudine!
Mult timp dupa ce ti-a murit cineva drag, cauti cu privirea tot ce tine de domeniul funerar: firme funerare, masini funerare, coroane si cruci, sicrie si incepi sa intelegi cat de mult se lucreaza ca o inmormantare sa aiba loc la timp si totul sa fie pus la punct.
Asadar, priviti cu recunostinta tot ceea ce fac aceste firme pentru voi si pentru decedatii vostri, fiindca ajutorul primit in acele momente nu poate fi comparat cu nimic!
07Funerare este o creatie deosebit de utila, fiindca ne ajuta sa alegem cele mai bune firme de pompe funebre si a impus programul non-stop de care este asa de mare nevoie.
Decesul poate surveni la orice ora, iar decedatii au nevoie de angajatii de la firmele de pompe funebre sa ii pregateasca atent.