Gabriela Firea a decis să renune la Taxa Oxigen ca urmare a mesajelor primite de la bucureşteni. Primarul General al Capitalei a anunţat marţi, că a propus renunțarea la taxa Oxigen, care ar fi impus taxe mașinilor poluante și ar fi interzis circulația acestora în centrul Bucureștiului.

Cele două declarații video pe care le-am postat au însumat peste 2,5 milioane de vizualizări, cele mai multe, 60 – 70% din București și Ilfov. 90% se exprimau în defavoarea vinietei. Au fost depuse 430 de plângeri prealabile din partea unor persoane fizice și juridice. În fața unui asemenea val de respingere a unei astfel de măsuri care a fost luată în întreaga Europă, aceea de a restricționa în zona intens poluantă autoturismele care nu pot fi considerate prietenoase cu mediul, precum și a vinietei antipoluare, sunt în situația de a lua o decizie. Decizia se va transforma în hotărâre de Consiliu General în luna martie. Decizia este, deși cu sufletul neîmpăcat, dar din respect pentru cetățenii care mi-au scris, de a renunța la vinieta antipoluare. Vom anula vinieta, dar proiectul mare Oxigen va merge în continuare. Nu mă consider înfrântă, mă consider un pic întoarsă din drum. Nu înseamnă că trebuie să abandonăm lupta. ”, a spus Gabriela Firea în conferința de presă.

Gabi Firea a mai spus că, dacă va fi realeasă primar al Capitalei, nu va introduce înapoi această taxă de poluare pentru centrul Bucureştiului.