A apărut în mediul online o înregistrare video cu Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru în care acesta spunea că „masca purtată de omul sănătos face mai mult rău decât bine”. Între timp, acelaşi ministru a dat ordin ca toţi românii să poarte mască de spaima „covid”. Când să-l credem pe ministrul?!

Nelu Tătaru a făcut declaraţia în 2020, pe vremea când era încă secretar de stat în Ministerul Sănătății, iar în România era confirmat doar un caz de COVID-19 și era o criză de măști de protecție.

„Plecăm de la o premisă pe care trebuie să o știe toată lumea: masca nu o poartă omul sănătos, masca o poartă omul bolnav. Da, pentru a nu disemina. Masca purtată de omul sănătos poate face mai mult rău decât bine”, declara, la Antena 3, la finalul lunii februarie, actualul ministru al Sănătății.

Ulterior, în calitate de Ministru al Sănătăţii a dat Ordinul privind obligativitatea purtării măștii de protecție

Deși la începutul pandemiei declara că masca de protecție purtată de omul sănătos poate face mai mult rău decât bine, la 20 mai 2020, Nelu Tătaru a dat Ordinul privind obligativitatea purtării măștii de protecție.

Nelu Tătaru a aprobat Ordinul Comun MS-MAI privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mainilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS CoV-2 pe durata stării de alertă, informa Ministerul Sănătății, la 20 mai.

Conform documentului, pe perioada stării de alertă, masca de protecție trebuie purtată în orice spațiu public închis, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă, pe toată durata prezenței în oricare din spațiile închise ale incintei.

Masca nu se atinge în timpul purtării, iar în cazul atingerii măștii, mâinile trebuie igienizate cu soluție pe bază de alcool sau cu apă și săpun.

După utilizare, masca se aruncă de îndată într-un spațiu special amenajat, preferabil cu capac, operațiune urmată de igienizarea mâinilor. NU se recomandă reutilizarea măștilor medicale.

Măștile nemedicale se spală zilnic la o temperatură de 60- 90 C și se calcă cu fier de călcat prevăzut cu abur, la temperatură maximă.

Astfel, pe durata stării de alertă se instituie obligativitatea instituțiilor și autorităților publice, operatorilor economici și profesioniștilor de a organiza activitatea astfel încât să se asigure la intrarea în sediu efectuarea triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor în condițiile și cu respectarea Instrucțiunilor generale privind măsurile de igienă.

In acest context, pentru personalul angajat, la accesul în sediul unității/instituției, este obligatoriu triajul epidemiologic și dezinfectarea mâinilor.

Măștile FAC RĂU oamenilor sănătoși – Nelu Tătaru Ministrul Sănătății !!!Păi atunci de ce este OBLIGATORIE purtarea măștii de TOATĂ lumea ???

Publicată de Federatia Românilor de Pretutindeni pe Miercuri, 17 iunie 2020