Doliu național în Cuba timp de nouă zile după decesul lui Fidel Castro, fostul Președinte al republicii comuniste. Raul Castro a anunțat decesul fratelui său la televiziunea națională.

Consiliul de Stat din Cuba a luat decizia ca funeraliile să aibă loc duminică, 4 decembrie 2016, 4 decembrie, la Santiago de Cuba.

În timpul zilelor de doliu vor fi întrerupte orice activități și spectacole publice, a anunțat executivul cubanez.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că: Fidel Castro a fost una dintre personalitățile istorice ale secolului trecut și a întruchipat revoluția cubaneză. Odată cu moartea lui Fidel Castro, lumea a pierdut un bărbat care, pentru mulți, a fost un erou. A schimbat cursul țării sale și i-a influențat pe mulți. Fidel Castro continuă să fie una dintre personalitățile revoluționare ale secolului al XX-lea.

Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, a scris pe contul său de Twitter că: Fidel Castro a marcat Cuba, America Latină și politica internațională”. „Se încheie un capitol al istoriei. Uniunea Europeană este alături de poporul cubanez, privind spre viitor.

Președintele Franței, François Hollande a cerut sâmbătă ‘ridicarea definitivă’ a embargoului care ‘penalizează’ Cuba, ca urmare a decesului lui Castro.