Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti desfășoară, în perioada 24-28 martie, cea de-a IX-a ediţie a Festivalului „Zilele Basarabiei”. Evenimentul este prilejuit de împlinirea, la 27 martie, a 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

În ultima zi de festival, 28 martie, va avea loc premiera filmului basarabean „Să vezi Parisul” realizat de regizorul basarabean Victor Istrati.

Acțiunea filmului este puternic conturată de protagonista filmului, doamna Vera, o fostă profesoară de limba franceză, care, în anii de tinerețe, la o adunare de partid a spus în glumă că ar prefera să vadă Parisul decât sa meargă în excursie la mausoleul lui Lenin. Această glumă i-a schimbat radical viața. Mașinăria comunistă își spune cuvântul și îi organizează o excursie infernală în Siberia. După mulți ani ea retrăiește acele clipe vizitind la spital un coleg, care a luat parte la denunțul ei. El îi cere ajutor și îi mărturisește că are o invitație pentru ea la Paris.

Proiecția de film va începe la ora 18:00 și se va desfășura în cadrul Muzeului Național al Țăranului Român în Studioul Horia Bernea – Cinema Muzeul Țăranului.

Imediat după acest eveniment, OSB București vă invită la o Șezătoare moldovenească  – povești vechi cu oameni noi, prin intermediul căreia ne vom aduce aminte de tradițiile străbunilor noștri  prin dans, muzică și povestiri. Romanița Toma va fi invitatul nostru special. Ea ne va ajuta să ne transpunem prin cântec în Basarabia.

Accesul publicului se va face prin str. Monetariei nr.3.