Femeie declarată moartă de Covid-19 și îngropată a revenit acasă la 9 zile după înmormântare

O femeie în vârstă de 85 de ani care a fost declarată moartă din cauza infecţiei cu noul coronavirus şi mai apoi îngropată, a revenit acasă la 9 zile după înmormântare. Rudele au avut un şoc când au văzut-o vie în pragul casei.

Femeia, originară din Spania, a „înviat” la 9 zile de la înmormântare. Familia Rogeliei Blanco a fost înștiințată că pensionara a murit din cauza infecției cu Covid-19 la 13 ianuarie şi că înmormântarea era programată ziua următoare. Dat fiind protocolul Covid, membrii familiei nu au putut fi prezenţi la înmormântare.

Partenerul de viață al femeii ”îngropate”, Ramon Blanco, a rămas fără cuvinte atunci când Rogelia s-a prezentat vie la căminul de bătrâni din Xove, în care locuiau împreună.

Femeia care ar fi decedat la căminul din Spania și a fost îngropată, era o persoană care a stat în aceeași cameră cu Rogelia Blanco.

Fundaţia San Rosendo, care gestionează căminul de bătrâni, a precizat că acea confuzie a avut loc după ce Blanco şi alţi bătrâni testaţi pozitiv cu coronavirus au fost transferaţi la alt cămin în 29 decembrie, pentru tratamentul specific.

Eroarea de identificare s-a produs în timpul procedurilor de transfer de la Xove la Pereiro de Aguiar.

O instanță de judecată din Spania a fost informată cu privire la confuzia creată, urmând să fie anulat certificatul de deces al Rogeliei.