FCSB, victorie uriaşă în Europa League. A învins formația FC Lugano

FCSB a învins joi seară, echipa FC Lugano cu scorul de 2-1, pe Luzern Arena din Lucerna, în Grupa G a Europa League.

Vicecampioana României este tot mai aproape de primăvara europeană.

FCSB a făcut o primă jumătate de meci foarte slabă, dar și-a revenit după pauză și a reușit să întoarcă scorul.

FC Lugano, ”lanterna roșie” din superliga elvețiană, a dominat prima parte a întâlnirii și și-a creat prima ocazie de gol în min. 5, când Daprela a reluat alături de poartă cu capul, din 5 metri. Gazdele au reușit deschiderea scorului în min. 14, prin Bottani, care a fost lansat de Mariani și l-a învins pe Niță cu un șut puternic. Bottani a fost aproape de ”dublă” în min. 21, când a ratat de puțin șutul-centrare al lui Crnigoj.

FCSB a avut prima acțiune mai consistentă în min. 25, dar șutul lui Budescu a trecut prin fața porții. Ovidiu Popescu a irosit șansa egalării (36), trimițând slab de la 11 metri.

Ledesma (ex-Lazio) a lovit mingea cu mâna în propriul careu la o centrare a lui Benzar, dar arbitrul nu a acordat penalty.

Până la pauză, FC Lugano a avut oportunitatea să își mărească avantajul, dar șutul lui Mariani, de la circa 22 de metri, a lovit bara.

Repriza a doua a fost complet diferită, un impact important avându-l introducerea lui Man în locul lui Popescu. FCSB a avut inițiativa, a atacat mai mult, iar Gnohere a tras peste poartă din careu (48), iar apoi a reluat cu capul din 12 metri, la centrarea lui Benzar, însă portarul Da Costa a scos de sub bară (51).

FCSB a restabilit egalitatea în min. 58, când Man i-a pasat înapoi lui Budescu, iar acesta a trimis din unghi sub bară porții lui Da Costa.

Gnohere s-a aflat din nou în prim plan (60), dar nu a ajuns la centrarea lui Junior Morais.

Vicecampioana României a preluat conducerea la scurt timp (64), după ce Junior Morais a trimis din voleu în plasă centrarea lui Benzar, lansat excelent de Man.

Echipa lui Nicolae Dică e lider în Grupa G, cu șase puncte după două etape, iar în etapa a treia va juca tot în deplasare, cu formația israeliană Hapoel Beer Sheva, pe 19 octombrie.