FCSB a reuşit joi seară, o victorie uriaşă în Europa League. Roş albaştrii au învins pe teren propriu, echipa Lazio în prima manşă a şaisprezecimilor de finală ale Ligii Europa.

Vicecampioana României a reuşit o victorie de senzaţie pe Naţional Arena din Bucureşti. Echipa antrenată de Nicolae Dică a învins echipa italiană Lazio Roma, aflată pe locul 5 în Seria A.

Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de atacantul francez Harlem Gnohere, în minutul 29, pe contraatac, după o pasă primită de la Constantin Budescu.

Gnohere a rămas singur cu portarul advers după un contraatac perfect al formației din București. Pintilii a recuperat şi a pasat din prima pentru Man, care a trimis cu exteriorul spre Budescu. Mingea a ajuns la fostul jucător al Astrei cu noroc, deviată de un adversar, apoi a urmat assistul pentru atacantul francez, scăpat singur cu Strakosha. „Bizonul” şi-a păstrat calmul şi a marcat cu latul, exact înainte de a fi ajuns din spate.

În minutul 69, Budescu a ratat cea mai mare ocazie a vicecampioanei României, din repriza secundă, după ce a driblat portarul, dar şi-a prelungit mingea prea mult şi nu a reuşit să finalizeze.

FCSB porneşte acum cu prima şansă în calificarea în optimile de finală ale Europa League. Însă pentru roş-albaştri urmează un retur infernal pe „Olimpico”.