Vicecampioana României a ratat accederea în Grupele Europa League, pentru al doilea an consecutiv. FCSB a pierdut returul din Portugalia cu Vitoria Guimaraes, cu scorul de 0-1. În tur, rezultatul a fost egal, 0-0.

La FCSB continuă degringolada. Echopa lui Becali nu mai joacă nimic şi încasează eşec după eşec.  După ratarea calificării în grupe, Gigi Becali ia în calcul retragerea din fotbal

„La fotbal trebuie să joci bărbăteşte, nu baieţeşte. Cu siguranţă că este o pedeapsă de Sus. Domnul ştie de ce. Poate e mai bine aşa pentru mine. Poate nu trebuie să ma calific şi să iau campionatul la anul. Poate e nevoie să mă las, poate îmi dă Domnul semne şi atunci o să mă las. Nu mă întreabă Hristos la judecată dacă m-am calificat în grupele Europa League...”, a spus Gigi Becali, la Pro X.

Gigi Becali a luat deja primele măsuri drastice.

O să plece cine trebuie să plece. Nu mai avem nevoie de atâţia jucători. Pleacă Marc, polonezul Gikiewicz, fundaşul dreapta, Belu. Chiar şi Salomao poate să plece. Avem prea mulţi jucători. Aveam accidentaţi şi ne-am gândit că ne calificăm în grupe. Trebuie să scap de ei acum! Moutinho a intrat odihnit să facă diferenţa şi a dat două pase… Nu mă bag. Ce crede Vintilă, să facă. A adus un preparator fizic, nu-l cunosc. E fotbal. Nu suntem nici în divizia a doua, nici într-a 4-a. Nu suntem în faliment”, a spus Becali la Pro X.

FCSB a pierdut, implicit, şi potul de peste 10 milioane de euro. Acum, vicecampioana rămâne cu duelurile din Liga 1 şi Cupa României.