FC Viitorul Constanța a reuşit miercuri seară o victorie fabuloasă la debutul său în Champions League. Echipa lui Hagi a învins formația cipriotă APOEL Nicosia.

Campioana României la fotbal a reuşit să debuteze cu dreptul în Liga Campionilor. FC Viitorul s-a impus în faţa a 5000 de spectatori, în faţa echipei cipriote Apoel Nicosia, pe Stadionul Central al Academiei Gheorghe Hagi de la Ovidiu, în prima manșă a turului al treilea preliminar al Ligii Campionilor la fotbal.

Cristian Ganea a reuşit un gol de excepţie în minutul 75, o execuție perfectă din lovitură liberă, care l-a lăsat spectator pe portarul Waterman.

Succesul, care putea fi și mai clar, a fost umbrit de eliminarea lui Țucudean în prelungirile partidei, pentru o intrare dură, dar pentru minge, la portarul Waterman.

Campioana României a dominat prima jumătate de oră a partidei și și-a creat numeroase situații de gol, undele foarte mari. Rueda (6) a respins salvator din fața porții centrarea lui Cicâldău, dar APOEL a replicat prin Vinicius (9), al cărui șut a fost reținut de Rîmniceanu.

Repriza secundă a fost mai echilibrată și cu mai puține faze de poartă, dar totuși Viitorul și-a creat câteva oportunități notabile. Țucudean (57) a șutat din întoarcere, însă Waterman a respins în corner.

Returul dintre APOEL Nicosia și FC Viitorul va avea loc pe 2 august, la Nicosia.