România are o nouă campioană la fotbal. FC Viitorul Constanța a câștigat în premieră titlul de campioană națională la fotbal, sâmbătă, după ce a învins-o pe CFR Cluj cu scorul de 1-0 (0-0), pe teren propriu, la Ovidiu, în etapa a 10-a a fazei play-off a Ligii I de fotbal.

FC Viitorul, echipă antrenată și patronată de Gheorghe Hagi, a reușit o performanță istorică, grație golului marcat de Gabriel Iancu (65), dintr-un penalty acordat în urma unui duel între Ionuț Larie și Florinel Coman.

FC Viitorul are același număr de puncte în clasament ca FCSB, dar departajarea s-a făcut în urma rezultatelor directe din play-off, echipa lui Hagi câștigând cu 3-1 pe teren propriu și remizând la București, 1-1.

Pentru prima oară în ultimii 39 de ani trei echipe au avut șanse la titlu înaintea ultimei etape, FC Viitorul, FCSB și Dinamo.

FCSB a învins-o cu 3-0 pe CS Universitatea Craiova și a ocupat astfel locul al doilea în clasament. După ce a marcat două goluri, atacantul Denis Alibec a încheiat meciul în galeria ”roș-albaștrilor”, unde s-a dus după ce a fost schimbat.

Dinamo a remizat cu campioana de anul trecut, Astra Giurgiu, 1-1, în Ștefan cel Mare, încheind pe locul al treilea al podiumului.

FCSB — CS Universitatea Craiova 3-0 (3-0), “Arena Națională” — București. Echipa lui Becali încheie campionatul pe locul doi iar patronul steliştilor a anunţat că va contesta la Tribunalul de Arbitraj Sportiv decizia FRF de a desemna drept campioană a României, pe FC Viitorul Constanţa.

“Vreau să se facă dreptate. Mergem la TAS și vedem cine este campioană. Din punctul meu de vedere, la ora asta suntem 100% campioni. Așa scrie în regulament. Că ei vor să facă altceva, e problema lor, e o invenție. Dar noi o să fim campioni, o să vedeți. Mai departe nu depinde de mine. Poate să se premieze la Ovidiu, dar important e ce se spune la TAS. Oricum, în orice situație jucăm în Liga Campionilor, iar asta e foarte important”, a spus Becali după victoria obținută de FCSB cu CSU Craiova.