Sevilla și-a adjudecat miercuri seară, pe Stadion Narodowy din Varșovia, pentru a patra oară, trofeul Europa League, după ce a învins echipa Dnepr Dnepropetrovsk cu scorul de 3-2.

Pentru al doilea an consecutiv, trofeul Europa League este câștigat de Sevilia. În prezența a 56.000 de spectatori, ibericii s-au impus cu 3-2, în fața ucrainienilor de la Dnepr Dnepropetrovsk cu scorul de 3-2.

Nikola Kalinic  a deschis scorul în minutul 7 pentru ucrainieni, după care, în minutul 28, polonezul Grzegorz Krychowiak  a egalat scorul la 1-1.

Trei minute mai târziu, columbianul Carlos Bacca a adus Sevilla în avantaj, iar în minutul 44, Ruslan Rotan a egalat scorul la 2-2. La pauză cele două echipe au intrat astfel la egalitate, iar soarta trofeului s-a decis în a doua repriză, în minutul 73, când Bacca a marcat golul victoriei pentru Sevilia. Fundașul român Alexandru Vlad a fost rezervă, la Dnepr în finala Europa League.

Echipa din Spania și-a trecut astfel în palmares cel de-al doilea trofeu consecutiv Europa League și al patrulea din istorie.  Sevilla a reușit astfel o premieră, devenind prima echipă din lume care câștigă de patru ori acest trofeu.

Sevilla a câștigat toate cele patru finale pe care le-a jucat în competiție: la Eindhoven (cu Middesbrough FC, în 2006), la Glasgow (împotriva formației Espanyol Barcelona, 2007), în Cupa UEFA, la Torino (cu Benfica, în 2014), în Europa League, iar acum la Varșovia. Andaluzii au cucerit și o Supercupă a Europei, dar le-au ratat pe celelalte două.

Sevilla se califică astfel în mod direct în Grupele Champions League.