După ce l-a demis pe Nicolae Dică, Adrian Mititelu a început căutarea unui nou antrenor pentru a-l aduce la FCU Craiova. Surse din interiorul clubului din Bănie susțin că Măldărășanu este alesul lui Adrian Mititelu pentru postul de antrenor principal. Decizia este una surprinzătoare, dat fiind că „Măldă” a avut rezultate bune cu Hermannstadt și se bucură de o mare apreciere la Sibiu.

Ambele formații sunt favorite în disputele pe care le au de disputat în acest weekend, conform cotelor de la Superbet, cea mai populară agenție de pariuri online. FCU Craiova (cotă 1.90) va primi vineri vizita celor de la Sepsi, în timp ce FC Hermannstadt (cotă 2.15) va găzdui partida cu ilfovenii de FC Voluntari.

Recent, Măldărășanu și-a exprimat nemulțumirea cu privire la performanțele echipei sale, în special la greșelile defensive: „Suntem dezamăgiți pentru că de când sunt aici nu îmi aduc aminte să fi marcat o echipă un gol așa cum a făcut-o Botoșani. Le-am făcut două cadouri. Un meci greu, pe un teren dificil. Muncim mult să aducem mingea la finalizare, iar, în momentul în care greșim, suntem taxați. Asta a făcut diferența, dar trebuie să trecem peste, suntem bărbați. Consider că am pierdut două puncte”, a menționat el după meciul cu FC Botoșani.

Cu această abordare pragmatică și atenția sa asupra detaliilor, este ușor de înțeles de ce Mititelu îl vede ca pe o alegere ideală pentru FCU Craiova, echipă care are nevoie de un reîmprospătare și de o nouă direcție.

Totuși, să preiei frâiele unei alte echipe în plin sezon poate fi o decizie riscantă. Și, deși clauza de reziliere de 50.000 de euro nu ar trebui să fie o piedică pentru Mititelu, rămâne de văzut dacă Măldărășanu va alege să plece în Bănie. În plus, luând în considerare loialitatea și etica sa profesională, este posibil ca acesta să rămână alături de Hermannstadt, cel puțin până la finalul sezonului.

Transferul lui „Măldă” ar avea un impact major asupra moralului și performanțelor echipei FC Hermannstadt. Chiar dacă echipa are în acest moment o situație relativ confortabilă în Superliga, pierderea unui antrenor atât de apreciat ar putea destabiliza vestiarul.

Emil Săndoi, un alt nume vehiculat pentru preluarea băncii tehnice la FCU Craiova, a negat faptul că ar fi fost abordat de club, dar nu exclude o colaborare cu Mititelu. Într-o discuție exclusivă pentru iAMSport, Săndoi a mărturisit: „Nu am discutat cu domnul Mititelu. E adevărat, au fost tatonări cu anumite formații din Liga 1, dar care nu s-au concretizat în cele din urmă. Sunt deschis oricărei negocieri, oricărei propuneri”.

În același timp, se pare că o veche cunoștință a suporterilor Craiovei este, de asemenea, în vizor pentru postul de antrenor. Nicolo Napoli, tehnicianul italian, a venit în România săptămâna trecută. Dacă Napoli va ajunge în Bănie, acesta ar marca al zecelea său mandat ca antrenor principal al echipei. Cu toate acestea, există zvonuri că Napoli va fi mai degrabă un antrenor „pe hârtie”, iar conducerea efectivă a echipei ar putea reveni lui Dan Vasilică, preparatorul fizic, o mutare care ar putea provoca controverse și discuții în rândul fanilor.