FC Botoșani a învins joi seară, în deplasare, la Tbilisi echipa georgiană FC Țhinvali cu scorul de 3-1 (1-0), și s-a calificat în turul doi preliminar al Europa League unde va juca cu Legia Varșovia.

FC Botoșani a bifat prima ei victorie în Europa League. Moldovenii au reușit să se impună pe terenul gazdelor georgiene, cu scorul de 3-1, suficient pentru calificarea în turul doi al Europa League.

După un joc modest făcut în partida tur, când scorul s-a încheiat 1-1, FC Botoșani a jucat excelent în retur.

Dan Roman a deschis rapid scorul, încă din minutul șase, șutând lângă bară de la circa 18 metri.

În minutul 37, FC Țhinvali a rămas în zece oameni pentru că atacantul Kacearava a primit al doilea ”galben”, pentru un cot aplicat în săritură lui Plămadă.

După care, în minutul 49 a venit rândul echipei FC Botoșani să evolueze în zece jucători după ce Florin Plămadă a văzut al doilea cartonaș galben.

Zece minute mai târziu, Dan Roman a mai marcat un gol în poarta georgienilor și a mărit avantajul la 2-0 pentru FC Botoșani.

Unicul gol al gazdelor a fost marcat de Paul Batin în minutul 68.

Astfel că în cele 90 de minute de joc, FC Botoșani și-a demonstrat la Tbilisi nivelul superior, pe care nu a putut să îl transpună pe tabela de marcaj și în tur.

FC Botoșani va juca în turul al doilea preliminar cu Legia Varșovia. Primul meci va fi în deplasare pe 16 iulie, iar returul pe 23 iulie.