FC Barcelona a încins echipa FC Sevilla, în finala Super Cupei Europei, competiție găzduită marți seară de stadionul „Boris Paichadze Dinamo Arena” din Tbilisi, Georgia.

Deținătoarea Ligii Campionilor și cea a Europa League, s-au duelat marți seară, pe tărâm georgian pentru a cuceri trofeul Super Cupei Europei.

În prezența a 55 de spectatori prezenți în tribunele stadionului „Boris Paichadze Dinamo Arena” din capitala Georgiei, cele două echipe iberice au făcut show total.

FC Sevilla a deschis scorul după numai trei minute de joc, în urma unei lovituri libere executate de argentinianul Ever Banega.

Starul Barcelonei, argentinianul Lionel Messi reușind să întoarcă rezultatul în mai puțin de 10 minute, prin două goluri superbe, ambele din lovituri libere, în minutele 7 și 16.

Însă FC Barcelona a preluat controlul jocului și a marcat cel de-al treilea gol în minutul 44, prin Rafinha, din pasa uruguayanului Luis Suarez.

FC Bacelona și-a mărit avantajul imediat după pauză, prin Suarez, care în minutul 52 a făcut 4-1.

Sevilla a reușit să reducă din diferență în minutul 57, când căpitanul Jose Antonio Reyes a înscris cel de-al doilea gol al andaluzilor.

Golul le-a dat aripi jucătorilor de la Sevilla, care au înscris pentru a treia oară în minutul 72, în urma unei lovituri de la 11 m transformată de Gameiro, după un fault în careu comis de Mathieu, care a văzut doar cartonașul galben.

Trupa lui Unay Emery a realizat imposibilul în minutul 82, când a reușit să restabilească egalitatea pe tabela de marcaj, prin noul intrat Konoplianka, ducând meciul în prelungiri.

Însă, în repriza de prelungiri, FC Barcelona a reușit să marcheze prin atacantul Pedro Rodriguez, golul care i-a adus mult-râvnitul trofeu.

Starul argentinian, Messi, a spus la final de partidă că:  Noi nu ne-am creat un avantaj suficient și am slăbit ritmul, iar ei au început să-și creeze ocazii și să ne preseze. Am terminat în suferință un meci pe care practic îl aveam în mână. Dar important este că am câștigat această Supercupă la debutul în noul sezon. Acum, mai avem un titlu de câștigat în fața lui Bilbao (în Supercupa Spaniei). Sunt mulțumit să încep noul sezon cu această victorie, a fost dificilă și îi acordăm multă importanță.