Niciun an fără scandal la Eurovision. Salvador Sobral a câștigat concursul Eurovision, pentru Portugalia, cu piesa Amar Pelos Dois. Însă, succesul portughezului este pus sub semnul întrebării întrucât s-a iscat o controversă uriașă. Este sau nu grav bolnav? A fost votat pe merit sau din milă că avea nevoie de un transplant de inimă?

Vremea bărbaților super frumoși și plini de mușchi, a fustelor mini sau a rochiilor smulse pe scenă, a monștrilor cu mască, a apus. Dacă vrei să câștigi Eurovisionul vii cu un muribund pe scenă și succesul este garantat. Rupi tot!!! Așa se face că Eurovisionul a devenit un concurs social, în care concurenții sunt votați din milă.

În timp ce mulți europeni au fost fascinați de vocea lui și de piesa din concurs catalogând-o drept incredibilă și că transmite emoție, alții susțin că portughezul nu ar fi câștigat Eurovisionul dacă nu se lansa zvonul cum că ar fi grav bolnav.

Portugalia a venit cu o ”poveste” extrem de originală la Eurovision. Fără show, fără un nume greu, Portugalia a „livrat„ europenilor un concurent „muribund”, iar povestea a prins atât de tare încât Salvador Sobral a câștigat concursul Eurovision.

Foarte mulți fani Eurovision au fost vrăjiți de vocea portughezului, dar la fel de mulți sunt și cei care nu cred o iotă din povestea cu boala. Au apelat la sentimente, la milă, au atras simpatia publicului și a juriilor naționale și au câștigat.

Mulți se întreabă dacă portughezul ar mai fi fost votat la fel de mult dacă nu se afla că ar fi grav bolnav. Și cât de adevărată este această informație? Este vorba doar de PR sau este adevărat că are probleme grave de sănătate. S-a vehiculat în presă că are nevoie urgent de un transplant de inimă. Dacă lucrurile ar sta așa, Salvador nu ar fi putut face față fizic și emoțional la o astfel de competiție fără să fie conectat la aparatele de respirație artificială. Emoțiile uriașe ale concursului Eurovision l-ar fi ucis pe loc, oprindu-i instant inima.

Apoi s-a vehiculat că ar fi suferit o intervenție la coloana vertebrală. Însă, în cadrele date din Camera Verde, portughezul zâmbea tot timpul, se maimuțărea și nu dădea niciun semn că ar avea vreo suferință.

Ce țară ar fi trimis la Eurovision un concurent cu grave probleme de sănătate care în orice clipă i-ar fi pus viața în pericol??? Nimeni nu a răspuns încă la aceste controverse, dar se pare că Portugalia și-a atins pe deplin scopul: a câștigat Eurovisionul.

Atât de bolnav era Sobral încât îi păsa de mama focului de musulmani, și în loc să-și promoveze piesa, în interviuri vorbea numai despre primirea migranților musulmani și chiar purta tricou cu un astfel de mesaj.

Mulți fani Eurovision susțin că portughezul ar fi bolnav dar nu la inimă, ci la cap, întrucât se comportă ca și cum ar fi scăpat de la spitalul de nebuni și îmbrăcat precum un aurolac demn de milă.

Marele perdant al finalei a fost reprezentantul Bulgariei. Iar cea mai mare surpriză a Eurovision 2017 a fost Republica Moldova care s-a clasat pe locul trei, cea mai bună poziţie din istorie.

Nu ar fi de mirare dacă peste ceva timp vom afla că totul a fost o mare făcătură, doar o poveste frumoasă și emoționantă de PR, pentru un vot sentimental, din milă față de Sobral.