Patricia Țig este la un pas de a câștiga primul său titlu WTA din carieră. Românca a eliminat-o sâmbătă, în semifinale pe rusoaica Anastasia Pavliucenkova, principala favorită a turneului de tenis de la Baku.

Pentru prima dată în carieră, Patricia Tig va juca o finală WTA la simplu feminin și este la un pas de a-și trece în palmares trofeul la Baku.

Patricia Țig, aflată pe locul 154 mondial, a reușit sâmbătă să producă cea mai mare surpriză de la Baku. A eliminat-o în semifinale pe principala favorită a turneului.

Românca s-a impus în semifinale în fața rusoaicei aflată pe locul 42 mondial, în două seturi, scor 6-3, 6-2, după doar o oră și 20 de minute de joc.

Deși semifinala era jucată de principala favorită a turneului, în tribunele sălii ce găzduiește competiția de tenis de la Baku, nu se aflau mai mult de 50 de persoane. Semn că turneul nu are succes la azeri.

Patricia Țig se află pentru a doua oară consecutiv pe tabloul principal al unui turneu WTA la simplu feminin, după ce pe 13 iulie și-a făcut debutul la BRD Bucharest Open 2015.

Este a doua finală WTA din carieră după cea de la dublu feminin, pierdută pe 19 iulie la București, alături de Andreea Mitu.

În finala de simplu de la Baku, de duminică, Patricia Țig va juca pentru trofeu cu rusoaica Margarita Gasparyan, care în semifinale a eliminat-o pe italianca Karin Knapp, a doua favorită a turneului.

Calificarea în finală îi asigură româncei un cec în valoare de 21.400 de dolari și 180 puncte WTA. Dacă va cuceri turneul de la Baku, Patricia Țig va încasa 43.000 de dolari și va primi 280 puncte WTA care o vor propulsa direct în top 100 jucătoare la nivel mondial.