Vești proaste pentru posesorii de smartphone-uri. Pe cât sunt de performante, pe atât de ușor pot fi interceptate și ascultate.  Experţii spun că aceste aparate pot fi foarte uşor ascultate, iar discuţiile tale vor deveni publice în doar câteva secunde.

Prin intermediul unor aplicaţii spion pentru telefoanele cu Android sau pentru iPhone, poți să să asculți ce discută la telefon, iubitul, iubita, copilul, sau altă persoană care ți-a captat interesul.

Grație acestei aplicații ingenioase poți să devii un mic spion în interceptarea convorbirilor telefonice.

Odată instalată, aplicaţia nu poate fi detectată de posesorul telefonului, aceasta lucrând ascuns. Filele audio cu înregistrările apelurilor sau înregistrările ambiante se pot accesa de la orice calculator desktop.

În plus, aplicaţia permite ascultarea dialogurilor din jurul telefonului şi poate localiza telefonul.

Una dintre aceste aplicaţii poate fi găsită la stealthgenie.com şi costă minimum 60 de dolari, pentru Android sau iPhone.

În contra partidă, Security Research Labs a dezvoltat SnoopSnich – o aplicație capabilă să te alerteze în caz că telefonul îți este ascultat.

Aplicația detectează când se încearcă spionarea dispozitivului prin utilizarea vulnerabilităților de securitate ale sistemului de operare Android și a unui simulator de tipul International Mobile Subscriber Identity catcher .

International Mobile Subscriber Identity catcher este un sistem care simulează funcționarea unei celule GSM a furnizorului serviciului real de telefonie mobilă și se interpune între aceasta și dispozitivul utilizatorului, interceptând convorbiri telefonice, mesaje și monitorizând deplasarea mobilului.

SnoopSnitch adună și analizează toate comunicațiile smartphone-ului și avertizează în momentul în care securitatea acestuia este pusă în pericol de IMSI catchers sau de atacuri de tip SS7, fără a lua și măsuri împotriva acestora.

Pentru a instala SnoopSnitch smartphone-ul trebuie să îndeplinească următoarele condiții:
– existenta privilegiul de acces la codul sistemului de operare Android (un telefon “rootat”) si posibilitatea de a modifica acest cod
– telefonul să aibă un chipset Qualcomm
– să ruleze versiunea 4.1 sau superioara a sistemului de operare Android.