La vârsta de 30 de ani, Cătălina Ponor, una dintre cele mai longevive gimnaste din lume, a câștigat duminică, două medalii de aur la Cupa Mondială de la Baku din Azerbaidjan.

Cătălina Ponor s-a întors acasă cu două medalii de aur cucerite la Cupa Mondială de la Baku. Calificată cu cele mai mari note în finalele de la bârnă şi sol, tripla campioană olimpică şi-a păstrat poziţia de lider şi după exerciţiile din finală.

Cătălina Ponor s-a impus la sol cu un total de 13.433 puncte iar la bârnă a obținut 13.833 puncte. În finala de la sol românca le-a devansat în finală pe australianca Emily Little, 13,400, și pe azera Marina Nekrasova, 12,833. În timp ce în finala de la bârnă, Ponor le-a învins pe grecoaica Vasiliki Miloussi, 13,633, și Emily Little, 13,433.

Succesul româncei este cu atât mai valoros având în vedere că Ponor împlineşte anul acesta, pe 20 august, 30 de ani.

La feminin, România a mai fost reprezentată de Anamaria Ocolişan (19 ani), care nu s-a calificat în nicio finală pe aparate.

Cătălina Ponor şi Anamaria Ocolişan se pregătesc pentru Campionatele Europene de la Cluj-Napoca (19-23 aprilie).

Cătălina Ponor, triplă medaliată cu aur la Olimpiada de la Atena, de acum 13 ani,a fost singura sportivă din România care a reușit să se califice în finală la Baku.

România a participat cu șapte gimnaști la concursul de la Baku, Cătălina Ponor și Anamaria Ocolișan, la feminin, și Cristian Bățagă, Adelin Kotrong, Alexandru Andrei Ursache, Vlad Cotuna și Ioan Laurențiu Nistor, la masculin.