Simona Halep este regina tenisului mondial. A învins-o categoric pe Ostapenko şi a devenit prima româncă din istorie care devine numărul unu mondial. Pentru această performanţă, Halep va încasa un premiu fabulos de la WTA.

La 43 de ani distanţă de când Ilie Năstase devenea primul lider mondial al clasamentului ATP, Simona Halep scrie istorie la Beijing, unde a devenit în premieră numărul unu mondial.

Românca a învins-o pe Jelena Ostapenko în semifinale, scor 6-2, 6-4, şi va deveni, oficial de luni, prima româncă lider mondial din istorie. Halep a plâns de fericire, la finalul partidei cu letona, când organizatorii i-au dăruit cifra 1 formată din trandarifi.

“Sunt bucuroasă, aşteptam de mult timp acest moment. Este un vis împlinit, le mulţumesc membrilor familiei mele, dar trebuie să mă gândesc că nimic nu este încheiat. Mâine mă aşteaptă o finală pe care vreau să o câştig” ,a declarat Simona Halep la finalul meciului cu Ostapenko.

Simona Halep devine astfel cel de-al 25-lea lider mondial WTA! Românca este calificată de pe primul loc la Turneul Campioanelor ce se va desfăşura în perioada 22 -29 octombrie. Este al patrulea an consecutiv când Halep se califică la Turneul Campioanelor.

Fiind cap de serie, Halep o va evita în faza grupelor pe Garbine Muguruza, fostul număr 1 mondial și câștigătoare la Wimbledon în acest sezon. Celelalte participante vor fi Elina Svitolina, Karolina Pliskova, Caroline Wozniacki, Venus Williams, Jelena Ostapenko și una dintre Johanna Konta și Caroline Garcia.

Este cea de-a 27-a finală a carierei pentru Simona și a cincea a anului, după Madrid, Roma, Roland Garros și Cincinnati. Adversara de mâine din finala de la Beijing se va decide în meciul Petra Kvitova-Caroline Garcia.

Pe tabloul masculin, Ilie Năstase a ocupat prima poziţie în clasamentul ATP între 23 august 1973 şi 2 iunie 1974.

“Problema e că acum presiunea va fi pe Simona, pentru că toată lumea va dori s-o bată. Ne vin fete din spate“, a declarat Ilie Năstase la TV Digi Sport.

Năstase a vorbit și despre faptul că Simona l-a cooptat în staff-ul său pe Andrei Pavel: Contează foarte mult că Andrei Pavel vorbește în românește cu Halep. Am văzut de multe ori că atunci când venea Darren Cahill, Simona se uita în gol. Contează aceste aspecte.

Pentru că a devenit numărul unu mondial, Simona Halep va primi un premiu de un milion de dolari din partea sponsorului oficial WTA.