După trei săptămâni petrecute în savană, timp în care a fotografiat triburi africane şi animale sălbatice, iniţiatorul proiectului fotografic “100 Friends”, Vlad Cioplea, va organiza expoziţia de fotografie “Seară cu arome de Tanzania”.

Fotograful şi-a propus încă de la începutul expediţiei să adune o colecţie de instantanee cu “The Big Five”, cum sunt numite cele mai respectate cinci animale din savană, leu, leopard, elefant, rinocer şi bivol, dar şi cu oamenii din triburile Maasai, Bushman sau Tatoga: “Am avut ocazia să interacţionez cu oameni din mai multe triburi decât mă aştepam la începutul călătoriei. Pe lângă <satele> despre care mai citisem şi pe care le-am vizitat, am exersat să vânez alături de africanii din tribul Hadzabe. Am învăţat trucuri de medicină locală şi am aflat ritualurile mai puţin obişnuite pe care le au cei din tribul Maasai. Când spun asta mă refer la este procesul de maturizare prin care trec băieţii, o circumcizie foarte grea şi dureroasă. Ei sunt ţinuţi câteva zile fără să doarmă, iar în ziua în care sunt circumcişi sunt ţinuţi în apă foarte rece pentru a le scădea pulsul şi pentru a nu pierde prea mult sânge. După toate astea, ei sunt alungaţi din sat şi trec printr-un proces de iniţiere timp de două sau trei luni. Se îmbracă în negru din cap până în picioare şi se hrănesc doar cu carne din vânat”, povesteşte Vlad Cioplea.

Acestea sunt doar câteva dintre experienţele pe care Vlad le-a trăit în cele trei săptămâni petrecute în Tanzania. Despre condiţiile de acolo şi ce l-a impresionat în această expediţie, fotograful promite că va povesti la expoziţie, joi, 3 decembrie, începând cu ora 19:00, la Copper’s Pub. La eveniment, invitaţii vor putea admira fotografii surprinse în savană, animale sălbatice, peisaje impresionante şi portrete tulburătoare. Intrarea este liberă. Cei care vor dori să cumpere tablourile semnate de Vlad o vor putea face, iar o parte din banii strânşi vor fi donaţi victimelor tragediei din Colectiv.

Vlad Cioplea a absolvit Facultatea de Imagine de Film si TV, a studiat 2 ani fotografia şi, în prezent, este fotograf în cinematografie, de design interior şi de food. Talentul lui este promiţător, mai ales că anul trecut, una dintre fotografiile sale a intrat într-una dintre cele mai mari competiţii fotografice din lume, Sony World Photograghy, unde instantaneul a ajuns pe lista scurtă de 15 de fotografii din peste 700 000 de mii înscrise. www.vladcioplea.ro

Vlad Cioplea 2Vlad Cioplea 1Vlad Cioplea