Parchetul General confirmă faptul că Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi a fost în data de 6 decembrie 2009, a fost în sufrageria lui Gabriel Oprea alături de George Maior, Florian Coldea, Vasile Dâncu, Neculai Onţanu şi Dan Andronic.

Inevitabilul s-a produs. E oficial. Kovesi a fost pe 6 decembrie 2009 în sufrageria Generalului Oprea.  Parchetul General a clasat dosarul alegerilor din 2009, cunoscut şi ca dosarul Sufrageria lui Oprea. Ordonaţna de clasare a dosarului a fost prezentată marţi seară de Mihai Gâdea la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3.

În ordonanţa de clasare a dosarului penal, procurorul de caz scrie negru pe alb că: Probele testimoniale administrate în cursul urmăririi penale au relevat în mod indubitabil, că persoanele prezente în seara zilei de 6 decembrie 2009, la locuinţa martorului Gabriel Oprea, respectiv George Maior, Vasile Dîncu, Florian Coldea, Laura Codruţa Kovesi, Onţanu Niculai şi Iordănescu Anghel au participat la un eveniment de natură privată la invitaţia acestuia, nefiind iniţiată nicio operaţiune de fraudare/viciere a rezultatelor alegerilor prezidenţiale„.

Jurnalistul Dan Andronic a scris că, în decembrie 2009, în turul doi al alegerilor prezidenţiale, înalţi demnitari ai statului român, printre care George Maior, Florian Coldea şi Laura Codruţa Kovesi, au mers acasă la Gabriel Oprea. El a susţinut că Laura Kovesi şi Coldea erau preocupaţi de câştigarea scrutinului de Traian Băsescu.

În replică, fostul vicepremier Gabriel Oprea a declarat că întâlnirea organizată la el acasă a fost o “simplă cină”, unde i-a invitat pe George Maior, Vasile Dîncu, Anghel Iordănescu, Dan Andronic şi Neculai Onţanu. Gabriel Oprea a evitat de mai multe ori să spună dacă la acea întâlnire au fost prezenţi Florian Coldea şi Laura Codruţa Kovesi.

„Eu nu am spus în niciun moment că în acea seară am avut indicii că ai fost falsificate alegerile. Am vorbit despre prezența unor înalți funcționari ai statului într-un moment politic, cu o atitudine clar politică. Doamna Kovesi a fost acolo în acea seară”, a declarat Dan Andronic.

În urma dezvăluirilor făcut de jurnalistul Dan Andronic, despre modul în care ar fi fost fraudate alegerile prezidenţiale în 2009, Parlamentul României a înființat o comisie de anchetă unde au fost chemaţi toţi cei nominalizaţi de jurnalist inclusiv Dan Andronic. Gabriel Oprea, Florian Coldea şi Laura Covesi, au refuzat să vină la audieri.

Traian Băsescu a declarat, la B1 Tv, că noaptea alegerilor prezidențiale din 2009 au fost”câștigate de Kovesi, Coldea, Maior și Oprea”. Șeful PMP a mai spus și că nu a știut că șefii serviicilor secrete s-au întâlnit acasă la Gabriel Oprea, pe atunci vicepremier.

”Eu eram la sediul de campanie. Programul meu în ziua alegerilor a fost așa: dimineață la 8.30 m-am dus la sediul de campanie, pe urmă, la ora 10 sau 11 am plecat, mi-am luat soția, am fost la vot și am revenit la sediul de campanie până noaptea în jurul orei trei, când am ieșit și am spus «i-am curuit», apoi am plecat direct acasă. Nu, niciodată. Dacă aș fi știut, poate mă duceam și eu la un whisky. (…) Nu am știu atunci, am aflat în septembrie 2016, aflând de la Dan Andronic… Nu am o explicație. Înțeleg din articolul lui Dan că ei a fost cei care au câștigat alegerile. Azi am aflat cert că le-a câștigat Kovesi, Coldea, Maior și Oprea. Păi, eu zic să-i arestăm. Dacă au falsificat alegeri, trebuie o anchetă a Parchetului general. (…) Azi am aflat detalii, că vorbeau cu președintele: nu știu dacă cu președintele PDL, cu președintele României sau cu președintele PSD. Asta nu am înțeles. (…) Cu Kovesi vă dau scris că nu am vorbit (în seara alegerilor – n.r.). Și nici nu îmi dădea prin cap că la miezul nopții, ăștia umblă ca huhurezii, mai știu eu pe unde”, a spus Traian Băsescu.

Traian Băsescu a ”câștigat” alegerile prezidențiale din 2009 cu ajutorul adjunctului SRI, Florian Coldea și a Procurorului General, Laura Codruța Kovesi

”Toată lumea își aduce aminte de alegerile prezidențiale din 2009. Ne-am culcat cu un președinte și ne-am trezit cu altul. Mircea Geoană câștigase alegerile în țară, dar voturile din Diaspora l-au mai ținut pe Traian Băsescu încă 5 ani în fotoliul de la Cotroceni. La mulți ani distanță de atunci aflăm că de fapt OPERAȚIUNEA a fost făcută sub stricta supraveghere a unei Celule de criză din care făceau parte șefii SRI (George Maior și Florian Coldea), Laura Codruța Kovesi, pe atunci procuror general al României și Gabriel Oprea, fost ministru de interne și președinte UNPR la acea dată. În 2009 am văzut cu ochii mei cum cei mai puternici funcționari ai Statului s-au implicat într-o activitate politică la cel mai înalt nivel, m-a făcut să înțeleg în 2017 faptul că descrierea momentelor din episoadele de până acum ale operațiunii „Noi suntem Statul!” sunt reale și asemănătoare. Mai mult, ele descriu un mecanism al puterii pe care nici măcar politicienii nu-l intuiesc în adevărata lui dimensiune.”, dezvăluie Dan Andronic.

ordonanta clasare dosar alegeri prezidentiale